Deze beurzen zijn verschoven of geannuleerd vanwege de coronavirus-pandemie
Beurzen geannuleerd door coronavirus

Deze beurzen zijn verschoven of geannuleerd vanwege de coronavirus-pandemie

Hier vind je een overzicht van Nederlandse en Belgische beurzen en grote internationale vakbeurzen die vanwege het coronavirus zijn geannuleerd en verschoven. Dit bericht geeft de actualiteiten weer tussen 25 februari en vandaag. Bekijk in de beursagenda de actuele planning van vakbeurzen en publieksbeurzen.

Update 10 augustus

Het Portaal Uitgevers heeft besloten om PromZ.live niet dit jaar te laten plaatsvinden. Vele standhouders die aan de vakbeurs voor promotionele producten zouden deelnemen hebben de afgelopen periode aangegeven weinig vertrouwen te hebben in het welslagen van de beurs. Met name vanwege de opleving hier en daar van het coronavirus. Daarom is besloten om de volgende PromZ.live te laten plaatsvinden op 19 en 20 mei 2021, zoals gepland in de Amsterdamse Kromhouthal.

De eerste en enige editie van de Anderhalve meter Expo, die op 26 en 27 augustus zou plaatsvinden in MECC Maastricht, gaat niet door. Initiatiefnemers Buro10 en Brandt+Fernhout wilden met deze expo aantonen dat een vakbeurs binnen de anderhalve meter samenleving te realiseren is. Zij hebben echter moeten concluderen dat, ondanks al het enthousiasme, de recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat er geen volwaardige vakbeurs over dit onderwerp georganiseerd kan worden.

De IFA 2020 Special Edition – van 3 tot 5 september in Messe Berlin – zal het zonder het onderdeel IFA Global Markets moeten doen.  Aanhoudende reisrestricties maken het met name de Aziatische bedrijven onmogelijk om aan deze marktplaats voor consumentenelectronica deel te nemen. De andere onderdelen van deze alternatieve IFA-editie gaan wel door.

Tuin- en lifestyle-beurs Hof & Huis in Torhout gaat definitief niet door in 2020. De beurs was al twee maal eerder verplaatst. De beursorganisatie kijkt nu uit naar 13 tot en met 16 mei 2021 voor de volgende editie.

De Finance Expo in Expo Houten is in 2020 van de beurskalender verdwenen. De nieuwe datum van het event voor financiële vakmensen is 12 oktober 2021.

Update 31 juli

Organisator Clarion Gaming heeft iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam wederom uitgesteld. Eerder waren deze gaming vakbeurzen al verschoven van juli naar september. Gezien de reisrestricties en het oplopen van het aantal Covid-19 besmettingen in een aantal landen is nu besloten om de beurs naar volgend jaar te verzetten. iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam staan nu gepland op 13 -16 juli 2021 in RAI Amsterdam.

Powtech heeft haar poging om op 30 september en 1 oktober een special edition – in de vorm van een minder omvangrijke beurs – te laten plaatsvinden laten varen. Het aantal beoogde exposanten werd bij lange na niet gehaald. Voor de volgende editie van de internationale vakbeurs voor het verwerken en analyseren van poeder en bulkmaterialen in Nürnberg Messe moeten de exposanten en bezoekers wachten tot april 2022.

CorporatiePlein, de vakbeurs voor bedrijfsvoering, ICT en innovatie voor woningcorporaties, gaat op 24 september door als online event. Een een beperkte groep bezoekers kan die dag nog wel terecht in Expo Houten om met hun eigen laptop deel te nemen aan CorporatiePlein Online en ondertussen live te kunnen netwerken met exposanten en bezoekers, inclusief catering.

De Patchwork & Quiltdagen in De Broodfabriek in Rijswijk zijn verplaatst van begin naar eind oktober. De nieuwe beursdata voor de hobbybeurs zijn 30 en 31 oktober en 1 november 2020.

Update 22 juli

FIBO 2020, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die van 1 tot 3 oktober in Keulen zou plaatsvinden, is geannuleerd. Ter vervanging komt beursorganisator Reed Exhibitions met een volledig digitaal evenement. FIBO @ business brengt tal van internationale fora, congressen en andere formats voor fitnessprofessionals samen, waaronder de online editie van het European Health & Fitness Forum. Voor particuliere bezoekers biedt FIBO @ home een speciaal virtueel format. De volgende live editie staat gepland voor 8 tot en met 11 april 2021 in KoelnMesse.

Update 20 juli

De Comexposium Group, organisator van de internationale foodvakbeurs SIAL (Salon International de l’Alimentation), heeft aangekondigd dat de 2020-editie van SIAL Parijs, die aanvankelijk gepland was voor dit najaar, niet doorgaat. Teneinde het mogelijk te maken om de vakbeurs in deze pandemische periode te organiseren, had de beursorganisatie haar inspanningen en maatregelen verdubbeld. De stemming onder exposanten en bezoekers rondom het laten doorgaan van de beurs veranderde de afgelopen dagen echter aanzienlijk gezien de onzekere internationale gezondheidscontext. Daarom is SIAL Paris 2020 geannuleerd en is het wachten nu op de volgende editie die gepland staat van 15 tot en met 19 oktober 2022.

Militaria-beurs Keep them Rolling in Evenementenhal Gorinchem gaat ook op de alternatieve datum in september niet door. Het is nu wachten tot 28 februari 2021.

Update 13 juli

Beauty Trade Special gaat definitief niet door in 2020. Beursorganisator Marketing Generation verschoof de vakbeurs voor beautyprofessionals eerder van april naar september. Nu zijn de beursdata van de volgende editie vastgesteld op 10, 11 en 12 april 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

De najaarseditie van Beurs Eigen Huis in Jaarbeurs Utrecht is eveneens van de beurskalender verdwenen. De publieksbeurs stond gepland van 25 tot en met 27 september 2020. Het wachten is nu op de voorjaarseditie die voor 12 tot en met 14 maart 2021 op de kalender staat.

Update 9 juli

De twintigste editie van AutoTechnica en zusterbeurs Service Station & Car Wash, die van 4 tot en met 7 oktober 2020 in de Brussels Expo zouden plaatsvinden, is opnieuw uitgesteld. Het vakbeursduo werd al eerder verplaatst van maart naar oktober. Autotechnica staat nu gepland van 2 tot en met 5 mei 2021.

Update 6 juli

Koelnmesse annuleert alsnog haar eigen beurzen tot eind oktober 2020. Reden is dat de betrokken sectoren hebben aangegeven dat zij in dit stadium van de pandemie niet van plan zijn deel te nemen aan de beurzen. Door deze beslissing zijn de volgende vakbeurzen van de beursagenda in 2020 verdwenen: tuinvakbeurs Spoga + Gafa (stond gepland voor 6-8 september), baby- en kinderkleding vakbeurs Kind + Jugend (17-20 september), vakbeurs voor digital marketing Dmexco (23-24 september), vakbeurs voor moderne werkomgevingen Orgatec (27-31 oktober) en vending- en koffievakbeurs Euvend & Coffeena (29-31 oktober).

Jaarbeurs stelt vakbeurs Zorg & ICT verder uit naar 18, 19 en 20 mei 2021. Reden hiervoor is het coronavirus en de nog altijd overspannen zorgmarkt. De beurs kreeg al twee maal eerder een nieuwe datum.

De al eerder uitgestelde Fespa Global Print Expo in Madrid is nu ook voor oktober 2020 van de kalender gehaald. In plaats daarvan komt er van 9 tot en met 12 maart 2021 een editie in RAI Amsterdam.

Update 3 juli

VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm. De woon- en interieurbeurs zou van 29 september tot en met 4 oktober plaatsvinden in RAI Amsterdam. Organisator DPG Media, die recent de vorige eigenaar Sanoma overnam, denkt niet aan de verwachtingen van de markt (exposanten en bezoekers) te kunnen voldoen als er minder publiek ontvangen kan worden vanwege de veiligheidsmaatregelen. Als alternatief is er de hele maand oktober een digitale editie.

Update 2 juli

Intrafood, de Belgische vakbeurs voor de voedingsindustrie, gaat niet door in september. De beurs is uitgesteld naar 3 en 4 februari 2021.  De volledige opzet van de beurs blijft behouden, alle engagementen en randmanifestaties worden intáct neergezet en de locatie blijft Kortrijk XPO.

Vakbeurs Openbare Ruimte verhuist van eind september naar 2 en 3 december 2020. In de hallen 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht wordt de beurs georganiseerd volgens het nieuwe STAY & GO concept. Deze opzet maakt het voor bezoekers en exposanten mogelijk om in de tijdelijke anderhalvemeter-samenleving op een veilige, maar vooral ook sfeervolle manier fysiek bij elkaar te komen. De vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare heet voor deze keer Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO.

Update 30 juni

De stichting Salon International de l’Automobile heeft besloten om de Geneva International Motor Show (GIMS) niet in 2021 te organiseren. Verder stuurt de beursorganisatie aan op de verkoop van de internationale autobeurs aan beurslocatie Palexpo.

Door het coronavirus is de 2020 editie van Mobicar, die zou plaatsvinden van 22 tot en met 26 oktober in Brussels Expo, afgelast. De caravan en motorhome expo komt weer terug van 20 tot en met 24 oktober 2021.

Update 26 juni

Eurospoor 2020 is geannuleerd. Het internationale modelspoor-evenement vindt sinds 1993 jaarlijks plaats in oktober in Jaarbeurs Utrecht. Grotere evenementen mogen na 1 juli weer georganiseerd worden maar de anderhalvemeterafstandregel en de verdere voorwaarden, zoals kaarten vooruit bestellen en een gezondheidscheck maken het schier onmogelijk om dagelijks 5.000 mensen in de twee Jaarbeurshallen te ontvangen, stellen de beursorganisatoren Leo en Chitra Hendriksen . Vijftig procent van de bezoekers koopt zijn kaartje aan de kassa en deze, meest oudere bezoeker, zou dat nu dan via internet moeten doen. Ook staat de anderhalvemeterafstandregel een ontspannen beursbezoek in de weg.  Modelspoor is emotie, even alles om je heen vergeten en wegdromen in meesterlijke landschappen en kunstig gebouwde fantasie of historische modellen  waar de trein een hoofd- of bijrol in speelt, aldus de organisatoren. De volgende editie van Eurospoor staat nu gepland op 29, 30 en 31 oktober 2021, wederom in de Utrechtse Jaarbeurs.

Kindermodebeurs SundaySchool zal deze zomer toch geen doorgang vinden. De beursorganisatie kreeg eind mei toestemming om de beurs te openen op zondag 26 en maandag 27 juli in DeFrabrique in Maarssen. De belangrijkste reden is dat door de lockdown tijdens de coronacrisis in verschillende productielanden het voor veel merken niet lukte hun nieuwe collecties tijdens SundaySchool te presenteren. Tevens vonden een aantal inkopers het een te groot risico nu een oriëntatiebeurs te bezoeken, ondanks de genomen maatregelen door de organisatie. Hiermee zal ook de nieuwe beurs BrandsHatch voor mannen- en vrouwenmode, niet plaatsvinden.

Update 25 juni

Hof&Huis heeft nadat de beurs in mei geen doorgang kon vinden, nog gehoopt op het derde weekend van juli als Plan B, maar uiteindelijk is er een datum in augustus uitgerold. De home and garden fair gaat nu plaatsvinden van 11 tot en met 13 september op Provinciedomein Kasteel d’Aertrycke in Torhout.

Provada heeft besloten dat de vastgoedbeurs dit jaar niet in de gebruikelijke vorm door zal gaan. Als alternatief is er op 3, 4 en 5 november een standloos evenement in RAI Amsterdam.

Expo4Expo, de beurzenbeurs die dit jaar haar premiere zou beleven op 30 september en 1 oktober in Brabanthal Leuven, is geannuleerd. Beursorganisator Epic Events doet volgend jaar een nieuwe poging om de beurs van de grond te krijgen.

Update 23 juni

De DVHN Lentefair, die vanwege de verschuiving naar augustus al was omgedoopt tot DVHN Zomerfair, gaat het nu proberen als DVHN Herfstfair. De nieuwe data zijn 26 en 27 september. De publieksbeurs van Dagblad van het Noorden vindt als vanouds plaats in De Tuinen Frederiksoord.

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Prefab, Industrial Heat & Power, Renovatie en Monument voor dit jaar geannuleerd. De volgende edities van Energie, Zero Emission | Ecomobiel en Prefab vinden daarmee plaats van 12 tot en met 14 oktober 2021. Renovatie en Monument openen weer de deuren van 18 tot en met 20 mei 2021. Alle deze vakbeurzen vinden plaats in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch.

Update 19 juni

Jaarbeurs verplaatst Infosecurity.be, Data & Cloud Expo naar 31 maart & 1 april 2021. De it-vakbeurs stond aanvankelijk gepland voor 9 en 10 september 2020 in Brussels Expo.

Omdat er nog steeds geen duidelijkheid bestaat over evenementen in het najaar, besliste de organisatie van de Jaarbeurs om het evenement met een jaar uit te stellen. De

Jaarbeurs Gent gaat haar 75ste verjaardag vieren in 2021. Oorspronkelijk stond deze jubileum-editie in oktober 2020 op de agenda, maar gezien de onduidelijkheid over evenementen in het najaar is besloten om de Jaarbeurs pas in 2021 weer te organiseren op de plek waar het ooit begon: het Citadelpark in Gent. De exacte datum is nog niet bepaald.

Update 17 juni

NürnbergMesse heeft op basis van feedback van klanten en in nauwe samenwerking met de Federale Vereniging voor Tuin-, Landschaps- en Sportveldbouw (BGL), besloten GaLaBau 2020 (van 16 – 19 september) niet door te laten gaan. Er wordt nog wel gewerkt aan een virtueel alternatief voor dit jaar. De eerstvolgende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs GaLaBau staat nu gepland op 14 tot en met 17 september 2022.

EuroTier (veehouderij) en EnergyDecentral (decentrale energievoorziening) die beiden van 17 tot en met 20 november in het beurscentrum in Hannover zouden moeten plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 9 tot en met 12 februari 2021. De voor deze tweejaarlijkse vakbeurzen verantwoordelijk DLG (Duitse landbouwvereniging) vindt de huidige situatie in verband met de corona pandemie nog te onzeker voor exposanten en bezoekers van internationale beurzen.

Update 16 juni

In overleg met exposanten en de conceptuele sponsor, de Duitse Vereniging voor Motorrijwielindustrie (IVM), heeft Koelnmesse besloten om Intermot 2020 te annuleren. De motorbeurs was gepland van 6 tot 11 oktober 2020. Een digitaal format is in voorbereiding en zal tegen het einde van het jaar worden gelanceerd. Voor weer een live editie moet Intermot wachten tot 2022. Koelmesse benadrukt dat de voorbereiding van haar andere najaarsbeurzen – zoals spoga + gafa, DMEXCO en Orgatec – volgens plannig doorgaan.

De 31e editie van KreaDoe zal eind oktober niet doorgaan en wordt verplaatst naar volgend jaar. Het grootste DIY-event van de Benelux dat in 2019 bijna 50.000 creatieve hobbyisten trok, zou oorspronkelijk plaatsvinden van 28 oktober tot en met 1 november 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Beursorganisator Jaarbeurs breidt op korte termijn de online activiteiten uit om in deze crisistijd, onder de vlag van KreaDoe Spotlights, vraag en aanbod op het gebied van creatieve hobby’s bij elkaar te brengen en met elkaar te blijven verbinden. De eerstvolgende fysieke editie van KreaDoe zal plaatsvinden 27 tot en met 31 oktober 2021 in Jaarbeurs Utrecht.

Update 15 juni

PAN Amsterdam, die gepland stond van 22 tot en met 29 november 2020, is geannuleerd. De 34ste editie van de internationale kunstbeurs staat nu van 21 tot en met 28 november 2021 op de beurskalender van Amsterdam RAI.

Update 11 juni

De al eerder verplaatste LHV Huisartsendag in World Forum wordt geen fysiek evenement, zoals wel gepland was. De LHV zorgt op zaterdag 19 september 2020 wel voor een online versie van de Huisartsendag, met een selectie uit de programmering en actuele extra’s.

De adviesraad van HoutPro+, de Brabanthallen (Libéma) en beursorganisator Claever Associates hebben besloten dat de houtvakbeurs wegens teveel onzekerheden niet kan doorgaan in november 2020. HoutPro+ komt weer terug in 2022 van 1 tot en met 4 november.

Update 9 juni

De al eerder van maart naar september verplaatste vakbeurs voor fijne en verse voeding Tavola 2020 gaat definitief niet door dit jaar. Kortrijk Xpo heeft haar vakbeurs nu voor 21 – 23 maart 2021 op de kalender gezet.

Update 8 juni

De twaalfde editie van Realty Belgium, de vastgoedsummit voor de Belgische real estate sector die normaal op 17 en 18 september zou plaatsvinden in het casino en op het Albertstrand in Knokke-Heist, wordt dit jaar niet georganiseerd. De groeiende onzekerheid of Realty in september zou kunnen plaatsvinden deed Easyfairs België, organisator van Realty, beslissen om het vastgoedevent niet te laten doorgaan.

Update 4 juni

De Souvenirbeurs die de Vereniging van Souvenirfabrikanten (VSF) had gepland op 10, 11 en 12 januari 2021 wordt geannuleerd. De onzekere situatie die is ontstaan door de coronacrisis heeft het bestuur van de VSF doen besluiten om de editie van 2021 te annuleren. Streven is om de Souvenirbeurs wel te laten plaatsvinden van 9 tot en met 11 januari 2022.

SIGN2COM is geannuleerd. De signvakbeurs zou plaatsvinden van 27 tot en met 29 september in Kortrijk Xpo. Veel exposanten hebben echter aangegeven dat het laten doorgaan van SIGN2COM in september van dit jaar, in het licht van de huidige omstandigheden, niet wenselijk is. De volgende editie staat nu gepland op 10 – 11 – 12 oktober 2021.

Update 3 juni

Omdat er voorlopig onvoldoende duidelijkheid is over de mogelijkheden voor evenementen na 1 september hebben de organisatoren van de European Water Technology Week besloten de geplande EWTW 2020 in september gezien de huidige situatie rondom het coronavirus te annuleren. Het vakevenement staat nu op de agenda voor 19 tot en met 22 september 2022. De nieuwe vakbeurs Water Tech Europe, die dit jaar gelijktijdig met de EWTW voor het eerst georganiseerd zou worden door WTC Expo, is daarmee ook verplaatst naar deze data.

Update 29 mei

Ook Elektro gaat definitief niet door in 2020. De vakbeurs voor vakmensen in de elektrotechniek stond oorspronkelijk gepland voor 22, 23 en 24 september 2020 in de Beursfabriek in Nieuwegein. In maart kondigde de organisatie aan het event te verplaatsen naar 1, 2 en 3 december 2020. Nu is besloten om het event helemaal af te lassen.

Technishow 2020 en ESEF Maakindustrie, die aanvankelijk van 1 tot en met 4 september 2020 bij Jaarbeurs plaats zouden vinden, zijn geannuleerd. De volgende edities moeten in maart 2022 plaatsvinden. Eerder waren deze vakbeurzen al verschoven van maart naar september 2020.

Potato Europe, die plaats zou vinden op 2 en 3 september 2020 in het Franse Villers-Saint-Christophe, is geannuleerd. De volgende editie van de rondreizende aardappelmanifestatie staat gepland op september 2021 in Emmeloord.

Na nauw overleg met exposanten en partners annuleert Messe Düsseldorf de 2020-editie van Rehacare. De grootste handelsbeurs voor revalidatie en zorg ter wereld vindt weer plaats van 6 tot 9 oktober 2021.

Update 28 mei

Brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) heeft besloten dat de 2020-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober niet doorgaat. De komende editie van Camperbeurs Hardenberg die gepland stond op 25, 26 en 27 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 5, 6 en 7 maart 2021.

De 20ste editie van Interpom zal niet openen op zondag 22 november, maar op maandag 23 november. Organisator Kortrijk Xpo heeft gezien de Covid-19 maatregelen besloten om de normaliter drukke (familie)dag zondag te schrappen en daarvoor in de plaats de aardappelvakbeurs te laten voortduren tot en met woensdag. Hiermee wordt de bezoekersdensiteit verlaagd en beter gespreid over drie volwaardige professionele dagen. De nieuwe data van Interpom zijn daarmee maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november 2020 in Kortrijk Xpo.

Update 27 mei

De Woonindustrie Najaarsvakbeurs, gepland van 13-16 september in Nieuwegein, is nu opgesplitst in twee edities DWI vakdagen om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden. De data voor de DWI Vakdagen 2020 worden zondag 13 tot en met dinsdag 15 september en maandag 21 en dinsdag 22 september. Er zal geen Consumentendag worden georganiseerd. Bekeken wordt of die eventueel later, waarschijnlijk in oktober, doorgang kan vinden.

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2020 is geannuleerd. De voedingsvakbeurs stond gepland op 28 en 29 september in Expo Houten. De volgende editie staat nu voor 27 en 28 september 2021 op de agenda.

Update 25 mei

De 2020 editie van de 50PlusBeurs is vanwege de coronacrisis geannuleerd. De 28e editie van het evenement voor actieve plussers stond gepland van 15 tot en met 19 september in Jaarbeurs Utrecht. De volgende editie staat nu van 14 tot en met 18 september 2021 op de agenda.

De International Rental Exhibition (IRE) die zou plaatsvinden van 8 tot en met 10 september in MECC Maastricht gaat niet door. IRE keert in 2021 terug in het MECC van 15 tot en met 17 juni. De nieuwe data zijn ook van toepassing op de parallel-evenementen APEX aerial platform show en het jaarlijkse congres van de European Rental Association.

Expopharm, die zou plaatsvinden van 7 tot en met 10 oktober in Messe München gaat niet door. De eerstvolgende editie van de apothekersvakbeurs staat gepland op 22 tot en met 25 september 2021. Op de oorspronkelijke voor 2020 vindt nog wel een digitale editie plaats onder de titel Expopharm Impuls.

Update 21 mei

De Amerikaanse beurzenbeurs ExhibitorLive wordt wederom verschoven. De organisatoren zijn tot de conclusie gekomen dat ook augustus 2020 niet haalbaar is. ExhibitorLive staat nu gepland van 28 februari tot en met 4 maart 2021 in Mandalay Bay in Las Vegas.

Update 19 mei

De biënnale Interieur in Kortrijk XPO verhuist naar het oneven jaar 2021 door de covid-19-crisis. Interieur 2020 wordt dus Interieur 2021 en zal plaatsvinden van 21 tot en met 25 oktober 2021.

Ook IBC2020 is nu geannuleerd. Het internationaal toonaangevende broadcast event zou plaatsvinden van 11 – 14 september in RAI Amsterdam. Maar met vele Europese landen nog in lockdown waren er nog teveel onzekerheden, stelt CEO Michael Crimp.

Vijf dagen geleden hebben we gemeld dit verslag te zullen sluiten, maar helaas worden nu ook in september geplande beurzen geannuleerd of verschoven vanwege de onzekerheid omtrent de maatregelen die dan zullen gelden.

Vandaag meldt de organisatie van Gastvrij Rotterdam dat editie 2020, die gepland stond van 21 tot en met 23 september, komt te vervallen. De volgende editie staat gepland op 20 tot en met 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Bekijk hier de videoboodschap van Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

Gisteren berichtte beursorganisator Easyfairs de komende editie van Installatie & Elektro Vakbeurs – die gepland stond op 8, 9 en 10 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg – te verplaatsten naar 24, 25 en 26 november 2020. Ook annuleert Easyfairs de zomereditie van Beauty Days die gepland stond op 29, 30 en 31 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem. De volgende data zijn 4, 5 en 6 september 2021.

De komende editie van VTU Uitvaart Vakbeurs die gepland stond op 22, 23 en 24 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 13, 14 & 15 april 2021.

Ook de eerder verplaatste Vakbeurs Totale Voetverzorging, die tot deze week nog op de agenda bleef staan voor juni, is nu geannuleerd. De volgende editie staat nu gepland voor 17 en 18 april 2021 in Expo Houten.

In Duitsland is Security Essen geannuleerd. Editie 2020 stond in de beursagenda van 22 – 25 september. Vakbezoekers en exposanten moeten nu wachten tot 20 – 23 september 2022.

Ook Texcare International in Messe Frankfurt vindt geen doorgang en heeft als volgende datum 27 november tot 1 december 2021. Vanwege de economische situatie als gevolg van de Corona-pandemie en de te verwachten reisbeperkingen heeft Messe Frankfurt voor annulering gekozen na overleg met de German Textile Cleaning Association en de VDMA Textile Care, Fabric and Leather Technologies.

Update 14 mei

Met Vakbeurs Totale Voetverzorging als één van de weinige blijvers op de beursagenda van deze zomer sluiten we dit bericht af. Inmiddels hebben beursorganisatoren en beurslocaties aangegeven dat zij beurzen kunnen organiseren binnen de anderhalvemeter-richtlijnen en wil RAI Amsterdam deze zomer proefevenementen organiseren op deze basis. Hier onder vind je het relaas van de leegloop van de beursagenda als gevolg van de maatregelen rondom de coronavirus-pandemie.

Update 12 mei

Het kappersevent The Hair X-perience dat gepland stond op 30 en 31 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 30 en 31 mei 2021.

Update 8 mei

De komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) die gepland stond op 13, 14 en 15 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 31 januari, 1 en 2 februari 2021. Uit een rondvraag van organisator Easyfairs onder exposanten is gebleken dat een overgroot deel hun nieuwe collecties begin 2021 wil tonen, na de grote internationale beurzen. Ook bezoekers gaven aan dat dit een goed alternatief is. De vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering is te bezoeken van 31 januari tot en met 2 februari 2021.

Vakbeurs en congres Virtual (R)evolution van Mikrocentrum, die zou plaatsvinden op 18 juni in Veldhoven, is nu ook uit de beursagenda geschrapt.

Vanwege de Corona-maatregelen heeft er een behoorlijke verschuiving plaats gevonden in de 402 Automotive kalender. Zo verschuift Superfast, een splinternieuw supercar en hypercar event met dragracing op Breda International Airport, van zondag 13 september naar zaterdag 26 september.

Messe Düsseldorf heeft samen met de Caravaning Industrie Verband (CIVD) besloten om de start van Caravan Salon 2020 een week uit te stellen. De Duitse bondsregering heeft – evenals die van de deelstaat – grote evenementen in principe verboden tot 1 september 2020. De caravanbeurs, die op 28 augustus zou beginnen, is daarom verschoven naar 5 – 13 september. Op 4 september is de beurs geopend voor de pers en zakelijke bezoekers.

Automechanika Frankfurt gaat in 2020 niet door. De beurs stond gepland voor 8 tot en met 12 september. Messe Frankfurt doet een nieuwe poging van 14 tot en met 18 september 2021.Ook de IAA Commercial Vehicles die eind september zou plaatsvinden in Hannover Messe van de kalender gehaald. De tweejaarlijkse vakbeurs gaat in september 2022 voor de herkansing.

Update 1 mei

De voor eind augustus aangekondigde wietbeurs Growlands gaat niet door vanwege de coronacrisis. De organisatie kijkt naar een nieuwe datum in het voor- of najaar van 2021.

Update 30 april

Beursorganisator FHI heeft besloten om World of Technology & Science (WoTS) en Industrial Processing 2020 geen doorgang te laten vinden van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober en definitief van de beurskalender in 2020 te halen. De federatie van technologiebranches onderzoekt nu de opties om de normaal tweejaarlijks georganiseerde WoTS in de tweede helft van 2021 door te laten gaan

De vakbeurs Trendz Najaar die gepland stond op 23, 24 en 25 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 september 2020.

Enforce Tag in Nürnberg Messe is geannuleerd. De vakbeurs voor wetshandhaving stond gepland op 1 en 2 september. De nieuwe data zijn 10 en 11 maart 2021.

Update 24 april

Hof&Huis dat zou plaatsvinden in het Hemelvaart-weekend op Provinciedomein Kasteel d’Aertrycke in Torhout probeert nu haar Plan B te verwezenlijken. De beursorganisator mikt nu naar het verlengde weekend van de nationale feestdag van België: zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 juli.

Branchevereniging Laborama heeft besloten om haar vakbeurs voor laboratoriumprofessionals niet in fysieke vorm te laten doorgaan. Laborama Expo 2020 zou op 11 en 12 juni plaatsvinden in Brussels Expo, nadat het evenement al eerder was verschoven vanwege de COVID-19 maatregelen. Laborama krijgt nu een virtuele versie op de genoemde dagen. Alle exposanten zijn op 11 en 12 juni tussen 9:30 en 17:00 beschikbaar voor live(video)chat. De beurs blijft hierna nog online tot en met 30 september. Vragen die bezoekers gedurende die periode stellen aan de exposanten worden dan per mail beantwoord.

Easyfairs concludeert dat onder de nieuwste maatregelen van de Belgische National Security Council de 2020-editie van Bois & Habitat in Namur Expo, die werd uitgesteld van 26 tot 29 juni, niet kan plaatsvinden. Bois & Habitat keert terug in 2021, van 26 tot 29 maart. De organisator heeft eveneens Heroes Made in Asia geannuleerd. Die was herpland op 15 en 16 augustus in Evenementenhal Gorinchem. Easyfairs kijkt nog naar een nieuwe datum.

Als vergunningsplichtig evenement kan Het Juweel Sparrendaal in juni niet doorgaan. De juweliersbeurs in Driebergen beleeft haar volgende editie van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juni 2021.

Door verlenging van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus COVID-19 is Crea Weekend op 3, 4 & 5 juli in De Broodfabriek definitief geannuleerd. De eerst aankomende editie vindt plaats op 4, 5 & 6 september.

Europa’s grootste vintage horloge- en klokkenbeurs De Rikketik, die op 19 juli zou plaatsvinden in Expo Houten, slaat eveneens een editie over. De eerstvolgende beurs vindt plaats op 18 oktober.

Update 23 april

Branchevereniging Fedecom heeft besloten de vakbeurs AgroTechniek Holland 2020 te annuleren. De zesde editie van de tweejaarlijkse beurs zou plaatsvinden van 9 tot en met 12 september op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Maar voor Fedecom is de veiligheid van bezoekers, exposerende leden, toeleveranciers en eigen teamleden het grootste goed, zodat de branchevereniging niet heeft gewacht tot er meer duidelijkheid is over eventueel geldende coronamaatregelen in september. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

MaterialDistrict Rotterdam 2020 gaat ook van 23-25 juni niet door. De vakbeurs was vawege het coronavirus al een keer verplaatst. De organisatie zoekt nog naar een nieuwe datum.

Update 22 april

De Duitse deelstaat Berlijn heeft op 21 april bepaald dat evenementen met meer dan 5.000 deelnemers zijn verboden tot en met 24 oktober. Dat heeft onder meer gevolgen voor IFA Berlin 2020. De beurs stond gepland van 4 tot en met 9 september 2020. Organisatoren Gfu en Messe Berlin zeggen te werken aan een alternatief concept voor IFA 2020. Voor evenementen met tussen de 1.000 en 5.000 deelnemers geldt in de Berlijnse regio een verbod tot en met 31 augustus.

Update 21 april

Vakbeurs Mobiliteit wordt in plaats van een tweedaagse vakbeurs een eendaags event. Organisator Expoproof heeft na gesprekken met partijen zoals het Ministerie van I&W (Talking Traffic), ASTRIN en Vexpan  besloten om de donderdag te laten vallen en de beurs alleen op woensdag 25 november 2020 te houden. Vakbeurs Mobiliteit gaat dus door, met – zolang er nog geen vaccin en/of medicijn is – aangescherpte hygiënemaatregelen en slimme aanpassingen.

Update 20 april

Art Brussels, de internationale beurs voor hedendaagse kunst, is geannuleerd. De beurs was al eerder verhuisd van april naar eind juni. De volgende editie staat nu van 22 – 25 april 2021 in Tour & Taxis op de beurskalender.

Gamescom 2020, ‘s werelds grootste games event in Koelnmesse, wordt een digital only event. De data blijven 25 tot en met 29 augustus.

Update 17 april

Midest Paris, de internationale vakbeurs voor subcontracting in de industrie, is nu definitief van de beurskalender van 2020 gehaald. De beurs die zou plaatsvinden in Paris Nord Villepinte Exhibition Centre was al eerder verschoven van maart naar eind juni. De volgende editie van Midest zal plaatsvinden in Eurexpo Lyon van 16 tot en met 19 maart 2021.

Update 16 april

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de genomen maatregelen heeft de organisatie van KunstRAI 2020 besloten het evenement te verplaatsen naar 15 tot en met 18 oktober 2020. De organisatie vertrouwt er op dat dit uitstel meer zekerheid biedt op een succesvol en veilig evenement. De kunstbeurs in RAI Amsterdam was al eerder verplaatst van 29 april – 3 mei naar 25 – 28 juni.

De tweede editie van het vakevent Dutch Poultry Expo die gepland stond op 9 en 10 juni 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 23 en 24 maart 2021. Onlangs werd Dutch Poultry Expo al verplaatst van 17 en 18 maart naar 9 en 10 juni, maar ook deze nieuwe datum biedt geen betrouwbaarheid op dit moment, aldus organisator Easyfairs.

Mikrocentrum heeft haar Business Software Event dat zou plaatsvinden op 16 juni in haar locatie in Veldhoven verplaats naar 25 november.

Update 15 april

In België heeft de Nationale Veiligheidsraad de geldingstermijn basismaatregelen verlengd tot 3 mei. Verder stelt de raad dat er vóór eind augustus geen massa-evenementen zoals festivals kunnen worden georganiseerd. Voor de organisatoren van kunstbeurs Eurantica reden om editie 2020 te annuleren. De Brussels Fine Art Fair stond gepland van 4 tot en met 6 juni in Brussels Expo.

Decosit in Brussels Expo is eveneens geannuleerd. De vakbeurs voor meubel- en decoratiestoffen stond gepland op 8 en 9 september. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe datum in september 2021.

Update 9 april

De komende editie van verpakkingsbeurs Empack wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Een eerdere verplaatsing naar 23, 24 en 25 juni 2020, is hiermee aangepast.

Gaming tech events iGB Live! en iGB Affiliate Amsterdam is door de Engelse organisator Clarion verplaatst van 14-17 juli naar 22-25 september in RAI Amsterdam.

Update 8 april

Easyfairs, organisator van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen, laat weten dat beide events niet meer doorgaan in 2020. De beurzen waren eerder al van hun oorspronkelijke data in maart verplaatst vanwege het coronavirus naar 16, 17 en 18 juni. Door het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni, de huidige ontwikkelingen en onzekerheid over de maatregelen na 1 juni, zal medio juni geen betrouwbaar moment zijn voor een vakbeurs. Na uitgebreid overleg met de community is besloten dat een verplaatsing naar het najaar 2020 ook geen optie is vanwege de verzadigde beursagenda. De eerstvolgende editie van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zal daarom plaatsvinden op 23, 24 en 25 maart 2021.

In verband met het corona virus gaat de Farm & Country Fair in 2020 niet door. De 25e editie van de Farm & Country Fair wordt gehouden op 25, 26 en 27 juni 2021 in IJzerlo’s Landschap in Aalten.

Update 7 april

De Independent Hotel Show 2020 in RAI Amsterdam is definitief geannuleerd. Ook de uitgestelde datum van 24 en 25 juni is niet haalbaar gebleken. De hotelvakbeurs keert nu terug op 16 en 17 maart 2021 in de RAI.

De Dutch Pork Expo, waarvan al duidelijk was dat die niet op 21 en 22 april kon doorgaan, heeft een nieuwe datum voor de komende editie. De vakbeurs voor de varkenshouderij staat nu gepland op 26 en 27 januari 2021 in Evenementenhal Venray.

De eerste editie van de vakbeurs MIX Noordoost die gepland stond op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 19 en 20 mei 2021. Vanwege het coronavirus zijn veel technische beurzen die dit voorjaar gepland stonden, verplaatst naar het najaar van 2020. Hierdoor is de agenda sterk verzadigd met zowel nationale als internationale events, stelt organisator Easyfairs.

Update 2 april

Een aantal beurzen krijgt voor de tweede maal een nieuwe datum.

Zo wordt PromZ.live, de vakbeurs voor promotionele producten en actiemarketing,  nogmaals verplaatst. Een aantal exposanten vond de nieuwe datum eind augustus onhandig gezien vakanties en een branche-event in België. Daarom is met de Kromhouthal in Amsterdam gezocht naar een alternatieve datum. PromZ.live 2020 zal nu plaatsvinden op 23 en 24 september.

Het beurzenduo Pumps & Valves en Maintenance Next in Antwerp Expo gaan ook niet door op 17 en 18 juni. Er komt een herkansing op 7 en 8 oktober. Voor de al eerder verschoven vakbeurzen Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show in Paris Expo Porte de Versailles wordt nu ook juni niet haalbaar geacht. Het beurzentrio staat nu gepland op 20, 21 en 22 september.

Ook enkele van de resterende beurzen in mei en juni wijken nu uit.

The Hair X-perience die gepland stond op 7 en 8 juni 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 30 en 31 augustus 2020. De kappersvakbeurs vindt op deze nieuwe datum gelijktijdig plaats met Beauty Days, die eveneens van datum 16 en 17 mei naar eind augustus is verschoven vanwege het coronavirus. Naast de datum is ook de oorspronkelijke locatie van Beauty Days gewijzigd van Hardenberg naar Gorinchem, waardoor beide beurzen op zondag en maandag gelijktijdig plaatsvinden.

Beurs voor recreatieve- en internationale vastgoed investeringen, Second Home Expo, die stond gepland op 16 en 17 mei in Antwerp Expo is een maand opgeschoven. De nieuwe data zijn nu 13 en 14 juni.

De European Mobility Expo in Paris Expo Porte de Versailles wijkt van juni uit naar 15 – 17 december 2020.

Automechanika Dubai, oorspronkelijke gepland van 7 tot en met 9 juni in het Dubai World Trade Centre, heeft als nieuwe data 19 tot en met 21 oktober gekregen.

Update 31 maart

Alhoewel in België de inperkende maatregelen voor evenementen vooralsnog tot 18 april gelden, heeft Easyfairs toch de knoop doorgehakt om haar beurzen in Namur Expo te annuleren. Dat geldt onder meer voor mindervaliden Autonomies, die zou plaatsvinden op 7, 8 en 9 mei 2020. Een nieuwe editie van de beurs is nu gepland op 6, 7 en 8 mei 2021. Zoals eerder zal de relatiebeurs enVIE d’amour van organisator l’AVIQ daarbij aanhaken. Verpakkingsvakbeurs Empack Namur gaat eveneens niet door op 26 mei en keert pas terug op 20 mei 2021.

De IT-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo in Brussels Expo is wederom uitgesteld. Organisator Jaarbeurs Utrecht concludeert dat de aangepaste datum van 27 en 28 mei nog te vroeg lijkt te komen en heeft besloten om de beurs te laten doorgaan op 9 en 10 september 2020.

Carrefour International du Bois, de grootste Europese houtvakbeurs, die in mei zou plaatsvinden gaat niet door. De aankomende editie vindt nu plaats van 3 tot en met 5 februari 2021 in Nantes.

De filateliebeurs Hertogpost heeft inmiddels een nieuwe datum gevonden voor haar volgende editie. Hertogpost 2021 zal plaatsvinden van 18 tot en met 20 maart in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch.

Update 27 maart

Hannover Messe is nu definitief van de kalender in 2020 gehaald.  ‘s Werelds grootste industriële vakbeurs was in eerste instantie verplaatst naar juli van dit jaar. Gezien de ontwikkelingen rondom COVID-19 is nu besloten om de 2020-editie te annuleren. De volgende Hannover Messe staat nu voor 12 tot en met 16 april 2021 in de beursagenda.

Messe Frankfurt meldt dat ze haar retailvakbeurs Tendence, die gepland stond van 27 tot en met 30 juni, annuleert. De beursorganisator verwijst inkopers door naar Nordstil in Hamburg Messe als nog enige vakbeurs waar zij hun orders kunnen plaatsen voor voorjaar en zomer 2021. Deze door Messe Frankfurt georganiseerde beurs staat voor 25 – 27 juli op de agenda.

Update 26 maart

Filamanus (gepland 25 april) is van de agenda gehaald. De filateliebeurs keert weer terug in Expo Houten op 24 april 2021. De DvhN Lentefair verschuift naar de zomer. De lifestyle buitenbeurs van het Dagblad van het Noorden staat nu gepland op 22 en 23 augustus in De Tuinen Frederiksoord. Heroes Made in Asia in Evenementenhal Gorinchem heeft een nieuwe datum gekregen. Het event waar fans hun passie voor de Asian pop culture delen staat nu gepland op 15 en 16 augustus.

Materials-Eurofinish-Surface gaat niet door op 3 en 4 juni in NH Conference Centre Koningshof. De volgende editie is nu op 26 en 27 mei 2021. Vision, Robotics & Motion wordt verschoven. De congresbeurs  over de toekomst van mens-robot-samenwerking in de maakindustrie stond gepland op 10 en 11 juni in NH Conference Centre Koningshof. Organisator Mikrocentrum zoekt nog naar een nieuwe datum.

De vakbeurs Support in Jaarbeurs Utrecht wordt verplaatst van 13 – 16 mei naar 21 – 24 oktober 2020. Zorg & ICT, eveneens in Jaarbeurs, wordt dit jaar voor een tweede maal verschoven. Nieuwe data: 27 – 29 oktober.

Het beurzenduo APEX en International Rental Exhibition in MECC Maastricht zijn verplaatst van 9 -11 juni naar 8 -10 september.

Vakbeurs Ruimte & Licht oorspronkelijk gepland op 9 juni gaat niet door. De volgende editie staat nu op 8 juni 2021 in Expo Houten.

Update 24 maart

De Salone del Mobile in Milaan is dit jaar officieel geannuleerd en verplaatst naar aanleiding van de coronaviruspandemie. ‘s Werelds grootste designbeurs zal haar 60-jarig bestaan vieren van 13-18 april 2021. Het evenement was eerder dit jaar al uitgesteld van april naar juni.

Het vakbeursduo Renovatie en Monument in Evenementenhal Gorinchem verhuist van 12 -14 mei naar 6 – 8 oktober. Maritime Industry, dat gelijktijdig zou plaatsvinden met beide beurzen in Evenementenhal Gorinchem, is verplaatst naar 13, 14 en 15 oktober 2020.

Vanwege het coronavirus wordt het Navingo Career Event verplaatst naar 27 en 28 oktober 2020 in RAI Amsterdam. Het event valt nu samen met Navingo’s andere evenement: Offshore Energy Exhibition & Conference. De carrièrrebeurs zou oorspronkelijk plaatsvinden op 28 mei in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

Voor de vintage klokken- en horlogebeurs De Rikketik, die gepland stond op 26 april in Expo Houten, wordt een nieuwe datum gezocht. De organisatie van de Tong Tong Fair die zou plaatsvinden van 28 mei tot en met 7 juni op het Malieveld in Den Haag onderzoekt de mogelijkheden om de Indische happening te verplaatsen naar september. Voor de grote, internationale poppen-, poppenhuizen- en teddyberenbeurs van Niesje Wolters in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch wordt een nieuwe datum gezocht. De beurs was al eerder verschoven van 21 en 22 maart naar 30 en 31 mei.

EuroCIS 2021, de vakbeurs voor retail technologie in Messe Düsseldorf, verschuift een kleine maand: van 23-25 februari 2021 naar 16 – 18 maart 2021. Dit is gedaan om ruimte te creëren voor beurzen die van dit voorjaar naar volgend jaar zijn verplaatst.

Update 23 maart

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus maakt aan het begin van de avond bekend dat alle bijeenkomsten, ongeacht het aantal deelnemers, worden verboden tot 1 juni. Dat betekent dat de nog resterende Nederlandse beurzen in april en mei, de komende dagen zullen worden geannuleerd of verschoven.

InfraExperience, het nieuwe career event dat gepland stond op 23 april in de RDM Onderzeebootloods, is verplaatst  naar 12 november 2020.

Provada heeft besloten om de vastgoedbeurs van 16-18 juni te verplaatsen naar 3, 4 en 5 november 2020. Met dit vroege besluit wil de beursorganisator standhouders en bezoekers duidelijkheid en ruimte geven om zich te kunnen richten op hetgeen nu en straks nodig is voor de eigen bedrijfsvoering.

Update 20 maart

Design District 2020, het vakevenement voor interieur design in de Van Nelle Fabriek Rotterdam, is geannuleerd. De beurs stond gepland van 3 tot en met 5 juni. GreenTech Amsterdam is uitgesteld van 8 – 10 juni naar 20 -22 oktober. De internationale tuinbouwvakbeurs wordt gehouden in RAI Amsterdam.

De organisatie van de International Amsterdam Motor Show (IAMS) laat weten dat het auto-evenement dit jaar geen doorgang vindt. Het event stond gepland van 9 april tot en met 13 april 2020 in RAI Amsterdam.  Nu gaat IAMS plaatsvinden in het Paasweekend van volgend jaar: 1 tot en met 5 april 2021. Gekochte tickets blijven geldig voor de editie in 2021 of zijn in te leveren voor toegang tot Vredestein Super Car Sunday op 27 september op F1 circuitpark Zandvoort.

De LHV Huisartsendag in World Forum Den Haag, verschuift van 18 april naar 19 september.

De 53ste Mega Platen & CD Beurs gaat op 17, 18 en 19 april niet door in Jaarbeurs Utrecht. Organisator Amsterdam Record Convention onderzoekt samen met Jaarbeurs welke mogelijkheden er zijn om het event op een latere tijdstip of in een andere vorm doorgang te laten vinden.

De vakbeurzen Maintenance en Worksafe in Gorinchem zijn beide verschoven van de derde week van april naar 1 – 3 december. Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie in Jaarbeurs Utrecht heeft als nieuwe data 23 tot en met 25 juni.

Texcare International in Messe Frankfurt gaat niet door in juni en is nu voor 24 – 28 oktober op de agenda gezet.

Update 19 maart

Koelnmesse kiest ervoor om tot en met eind juni geen eigen beurzen te laten plaatsvinden. Dat heeft gevolgen voor de volgende evenementen:

  • InsureNXTicgn: de congresbeurs voor de verzekeringsindustrie is geannuleerd. De volgende editie is nu 21 en 22 april 2021.
  • Photokina: de foto-, video- en imaging-beurs , gepland op 27 – 30 mei is geannuleerd. De volgende Photokina staat nu van 18 – 21 mei 2022 op de agenda.
  • The TIRE Cologne: de bandenvakbeurs zou van 9 tot en met 12 juni plaatsvinden en gaat nu naar 18 tot en met 20 mei 2021.
  • PerMediCon: de congresbeurs voor gepersonaliseerde medicijnen gaat niet door op 9 en 10 juni. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
  • CCXP Cologne: het popcultuurfestival vindt niet plaats van 26 – 28 juni en keert terug van 25 – 27 juni 2021.

Eerder had Koelnmesse al haar beurzen Art Cologne, h+h cologne en de International Hardware Fair van de beurskalender gehaald.

Update 17 maart

Ook de meeste beurzen in april zijn inmiddels van de kalender gehaald. Geen doorgang vinden: Trouwidee in Gorinchem (oorspronkelijk gepland op 3-4 april), Fashion Days in Amsterdam (3-5 april), IJsselshow in Zwolle (4-5 april), Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL in ‘s Hertogenbosch (5 april) en Kerkenbeurs Zuid in Goes.

Beurzen die verschuiven zijn Onderneem’t in Nijkerk (van 2-4 april naar 24-25 september), Exclusive Spring Fair in Kasteel Groeneveld (van 10 -13 april naar 21 – 24 mei), Day1 World of Cars in Jaarbeurs Utrecht (van 11-13 april naar 18 – 20 december), Vakbeurs voor de totale voetverzorging in Expo Houten (van 18 – 19 april naar 20 – 21 juni) en de KunstRAI (van 29 april – 3 mei naar 25-28 juni).

De al eerder afgezegde Kerkenbeurs Noord heeft inmiddels nieuwe beursdata én een nieuwe locatie. Het bleek namelijk niet mogelijk om in de oorspronkelijke locatie Martiniplaza Groningen een datum te vinden voor de zomer. De beurs is nu verplaatst naar 5 en 6 juni in het Fries Congrescentrum Drachten.

Art Brussels zal niet doorgaan van 24 tot en met 26 april en staat nu in de planning van 25 tot en met 28 juni in Tour & Taxis.

Update 13 maart

Drupa 2020 (16-26 juni, Messe Düsseldorf),  is van de kalender gehaald. De volgende editie van de vierjaarlijkse internationale vakbeurs voor de drukwerk- en printindustrie staat nu van 20 tot en met 30 april 2021 in de beursagenda.

Zorg & ICT gaat niet door op 7 tot en met 9 april. De vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht is verschoven naar 16 – 18 juni. Ook de jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs is verplaatst. Het festijn staat nu gepland op 4 en 5 juli.

De clean-up van de beursagenda voor maart zet zich deze ochtend nog even voort. Alleen Frauensache (14 en 15 maart ) in Messe Kalkar gaat vooralsnog door.

Kerkenbeurs Noord in Martiniplaza Groningen gaat niet door. Editie Zuid op 3 en 4 april in Grote Kerk Goes is nog niet van de beurskalender gehaald. De Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL die gepland stond op 22 maart in de Hilversumse Dudok Arena is geannuleerd, evenals de editie die op 29 maart zou plaatsvinden in Borchland Amsterdam. De eerstvolgende editie is nu de Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL op 4 april in Maaspoort Sport & Events in Den Bosch. Keep Them Rolling in Evenementenhal Gorinchem kan op 22 maart eveneens de deuren niet openen. De militariabeurs staat nu op 27 september geagendeerd.

De Open Scheepvaartdagen in Antwerpen zijn afgelast. De organisatie is er nog niet uit of de beurs verschoven kan worden naar een later tijdstip dit jaar of dat ze het evenement volledig moet afgelasten.

Update 12 maart

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport maakt in een persconferentie samen met Minister-President Mark Rutte bekend dat alle bijeenkomsten met meer dan honderd personen tot en met 31 maart verboden zijn.

Hiswa Amsterdam Boat Show volgt per direct de instructie van de Nederlandse overheid om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Volgens het RIVM wordt het risico op besmetting te groot om nog langer verantwoord grote evenementen te laten plaatsvinden. Dit betekent dat de Hiswa Amsterdam Boat Show, die afgelopen woensdag 11 maart werd geopend, voortijdig de deuren sluit.

De Second Home beurs die van 13 tot en met 15 maart zou plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht verschuift naar 2 – 4 oktober. De Dancefair, eveneens in de Jaarbeurs, verhuist naar 31 oktober en 1 november. Verpakkingvakbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht gaat naar 23, 24 en 25 juni.

De Camper Expo gepland op 20 -23 maart in Expo Houten gaat op zoek naar een nieuwe datum. Datzelfde geldt voor de Massage- Complementairvakbeurs die morgen de deuren zou openen in Expo Hoevelaken. De Business Contactdagen Noord die zouden plaatsvinden op 24 en 25 maart in WTC Expo Leeuwarden zijn geannuleerd. Dat geldt ook voor publieksbeurs Vrouw! die morgen open zou gaan in deze locatie.

Transport Compleet in Evenementenhal Hardenberg zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 december in plaats van 24 – 26 maart. Nederlands grootste Hengelsportbeurs Visma in Rotterdam Ahoy is geannuleerd en zal dit jaar niet plaatsvinden.

De Independent Hotel Show Amsterdam zal niet plaatsvinden op 17 en 18 maart in RAI Amsterdam. Het business event voor de hotel community is verschoven naar 24 en 25 juni. Het Amsterdam Coffee Festival dat morgen de deuren zou open in Westergas gaat niet door. De organisatie verwacht op korte termijn met nieuwe data in 2020 te komen. De ZieZo-beurs 2020 van 13 en 14 maart in het Beatrixgebouw in Utrecht gaat niet door. Dit volgens de richtlijnen voor evenementen vanuit de overheid en het RIVM waarbij de risico’s hoger in worden geschat bij de doelgroep van deze beurs voor iedereen met een visuele beperking.

De filateliebeurs Hertogpost gaat definitief niet door op 19, 20 en 21 maart in de Brabanthallen.

Bois & Habitat in Namur Expo communiceert als nieuwe beursdata 26 tot en met 29 juni. De Belgische houtvakbeurs stond oorspronkelijk gepland op 20 – 23 maart. Het vakevent voor industriële vloeistof- en gastechnologieën Pumps & Valves en zusterbeurs Maintenance Next in Antwerp Expo gaan niet door en verschuiven naar 17 en 18 juni.

Update 11 maart

Editie 2020 van Intertraffic is geannuleerd.  De internationale vakbeurs voor vervoerstechnologie keert van 23 tot en met 26 maart 2021 terug in RAI Amsterdam. Building Holland dat gepland stond op 24, 25 en 26 maart 2020 in RAI Amsterdam wordt verplaatst naar de laatste week van oktober vanwege het coronavirus. Ook de organisatoren van de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) hebben uitstel aangekondigd van hun beurs die op 25 en 26 maart zou plaatsvinden in RAI Amsterdam, in het licht van het zich ontwikkelende nieuwe coronavirus (Covid-19) situatie. Het wachten is nog op een nieuwe datum.

In nauw overleg met de stad Maastricht, de gezondheidsautoriteiten en MECC Maastricht heeft TEFAF besloten de beurs in te korten en tegen het einde van de dag, 11 maart 2020 om 19.00 uur de deuren te sluiten. Er is onder rekening gehouden met de groeiende bezorgdheid onder exposanten, bezoekers en personeel en de steeds groter wordende problemen betreffende reizen en vervoer. Eerder op de dag meldde de organisator dat een kunsthandelaar positief was getest op coronavirus. De beurs zou oorspronkelijk duren tot en met 14 maart.

Art Breda meldt ook uitstel van haar kunstbeurs die in april stond gepland. De nieuwe beursdata zijn 5 tot en met 13 september in Evenementenhal Breepark.

ERIC 2020, het multidisciplinair vakevenement voor veiligheidsprofessionals dat op 22 en 23 april zou plaatsvinden op Vliegveld Twenthe in Enschede, is geannuleerd. De volgende editie staat nu gepland op 21 en 22 april 2021.

Update 10 maart

Dutch Poultry Expo die gepland stond op 17 en 18 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg, wordt verplaatst naar 9 en 10 juni. In Evenementenhal Gorinchem zijn Aqua Nederland Vakbeurs en de RioleringsVakdagen uitgesteld naar 16, 17 en 18 juni. De beurzen stonden gepland op 17 tot en met 19 maart.

Beauty Trade Special vindt niet plaats van 4 – 6 april in Jaarbeurs Utrecht. Beursorganisator Marketing Generation communiceert als nieuwe data 19, 20 en 21 september.

In Noord-Brabant zijn per direct alle evenementen met meer dan duizend bezoekers verboden voor de komende zeven dagen. Organisatoren van kleinere evenementen krijgen het advies om hun bijeenkomsten te cancelen. De grote, internationale poppen-, poppenhuizen- en teddyberenbeurs van Niesje Wolters in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch wordt verschoven van 21 en 22 maart naar 30 en 31 mei. De organisatoren van filateliebeurs Hertogpost melden dat zij in de middag van 11 maart een beslissing zullen nemen over het al dan niet doorgaan van het evenement op 19, 20 en 21 maart.

De Belgische regering adviseert om indoor evenementen met meer dan duizend aanwezigen te annuleren.

Organisator The Fair Experts van Techni-Mat maakt daarna bekend dat de vakbeurs voor bouw en infrastructuur, gehouden in Kortrijk Xpo, verschuift van 25 en 26 maart naar 7 en 8 oktober.  Diversified Communications volgt met haar vakbeurs Seafood Expo Global in Brussels Expo. De Amerikaanse beursorganisator had afgelopen weekend al aangekondigd om op deze dinsdag de knoop door te hakken. Een alternatieve datum is nog niet bekend gemaakt.

Estetika, de beauty-beurs voor professionals in Brussels Expo, is verschoven naar 9, 10 en 11 mei. Laborama, de vakbeurs voor laboratoriumprofessionals, heeft eveneens nieuwe beursdata; om precies te zijn 11 en 12 juni in Brussels Expo. De Brusselse fine art fair Eurantica gaat naar 4 tot en met 7 juni. De eveneens in Brussels Expo gehouden AutoTechnica, vakbeurs voor autoprofessionals in de Benelux, heeft als nieuwe beursdata 4 tot en met 7 oktober.

De oorspronkelijk op 18 maart geplande vakbeurs voor promotionele producten Haptica live in World Conference Center Bonn (WCCB) is naar 18 juni verschoven.

Informa, ‘s werelds grootste beurzenbedrijf, heeft bijna 130 evenementen met een omzet van meer dan 460 miljoen euro uitgesteld of geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Informa heeft ongeveer 45 grote en 70 kleinere evenementen opnieuw gepland. Dertien events zijn geannuleerd. Beurzen die zijn verplaatst, zijn onder andere The Homebuilding and Renovating Show, The Photography Show, Natural Products Expo en HotelEx.

Update 9 maart

Kingpins Amsterdam, de denim vakbeurs die zou plaatsvinden op 22 en 23 april in Sugar City Events, is geannuleerd. Eerder al annuleerde beursorganisator Olah de editie in Hong Kong die stond gepland op 13 en 14 mei.

Volgende editie We Are Real Estate zal plaatsvinden in 2021. Dit heeft organisator The Fair Experts besloten omdat vorige week Reed MIDEM haar beurs MIPIM, gepland van 10 tot 13 maart in Cannes, uitstelde naar 2 tot 5 juni vanwege het Coronavirus. De Belgische vakbeurs was al gepland op 27 en 28 mei 2020 in Brussels Expo, de week voor de nieuwe data van de Franse beurs. Het zou dan ook niet van rationeel inzicht getuigen om twee belangrijke topontmoetingen uit de vastgoedsector op enkele dagen van elkaar te laten doorgaan, stelt The Fair Experts. De tweede editie van We Are Real Estate zal daarom pas in mei 2021 plaatsvinden. Gecontacteerde exposanten hebben volgens de organisator aangegeven  mee te willen stappen in deze beslissing en hun deelname door te trekken naar de volgende editie.

Stone+tec, gepland op 17 – 20 juni in Nürnberg Messen, is geannuleerd. De volgende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs voor natuursteen en steentechnologie zal medio mei/juni 2021 plaatsvinden.

Update 7 maart

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus in België heeft beursorganisator Jaarbeurs besloten de IT-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo die op 18 en 19 maart 2020 zou plaatsvinden in Brussels Expo uit te stellen naar 27 en 28 mei 2020.

Update 6 maart

MaterialDistrict Rotterdam 2020 is verplaatst naar 23 – 25 juni 2020, zo laat de organisator aan het begin van de avond weten. Dit is besloten in nauw overleg met de  exposanten en betrokken eventpartners. Aanleiding om het inspiratie-evenement voor de  (interieur)architect te verplaatsen, zijn de voorzorgsmaatregelen die steeds meer organisaties nemen vanwege het coronavirus. “Wij zien een groeiende trend dat organisaties hun medewerkers verbieden evenementen bij te wonen vanwege het coronavirus. Hierdoor kunnen wij onze exposanten en bezoekers niet meer de kwaliteit en ervaring garanderen die ze van ons gewend zijn”, aldus Jeroen van Oostveen, directeur van MaterialDistrict.

Reed Exhibitions stelt Aircraft Interiors Expo (AIX), World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) en Passenger Experience Conference (PEC)uit, die van 30 maart tot en met 2 april zouden plaatsvinden in Hamburg Messe. Reden: de escalatie van COVID-19 in Europa. Samen met de Hamburgse beurslocatie kijkt de beursorganisator nu naar een nieuwe datum in het najaar.

Update 5 maart

Didacta – de onderwijsbeurs die zou plaatsvinden van 24 tot en met 28 maart in Stuttgart – gaat niet door.  De beursorganisator buigt zich nog over een alternatieve datum. Logistiekbeurs LogiMAT, die eveneens zou plaatsvinden in Messe Stuttgart, is vijf dagen voor de opening geannuleerd op aanwijzing van het regionale kantoor voorvolksgezondheid. De vakbeurs van beursorganisator EuroExpo Messe- und Kongress slaat een editie over en keert van 9 – 11 maart 2021 weer terug in Messe Stuttgart.

Nu ook een doorgeschoven beurs in België. Kortrijk Xpo maakt bekend dat haar vakbeurs voor fijne en verse voeding Tavola 2020 naar 13 tot en met 15 september gaat. De beurs zou oorspronkelijk op 15 maart de deuren openen.

Het beurstrio FESPA Global Print Expo 2020, de European Sign Expo 2020 en Sports Wear Pro 2020 in Madrid wordt eveneens uitgesteld. Voor de internationale printvakbeurs die zou plaatsvinden van 24 tot en met 27 maart in Ifema Madrid is nog geen nieuwe datum bepaald.

World Workplace Europe, dat zou plaatsvinden van 18 tot en met 20 maart in de Kromhouthal in Amsterdam, is uitgesteld. De nieuwe datum is nog onbekend.

Update 4 maart

Koelnmesse heeft besloten om de internationale vakbeurs voor handarbeid en hobby, h+h cologne 2020 (gepland op 20 – 22 maart), te annuleren. De volgende editie van h+h staat gepland op 26 tot en met 28 maart 2021 in Koelnmesse.

Onder het motto beter laat dan nooit meldt Deutsche Messe het verzetten van haar industriële vakbeurs Hannover Messe. De nieuwe datum is 13 tot en met 17 juli 2020.

Messe Frankfurt heeft Prolight + Sound nieuwe beursdata gegeven. De internationale vakbeurs voor entertainmenttechnologie staat nu gepland op 26 tot en met 29 mei. De Musikmesse in Frankfurt is eveneens uitgesteld naar een nog niet nader bepaalde datum. Het bijbehorende Musikmesse Festival gaat wel door van 31 maart tot en met 4 april.

Ook in Engeland treft het coronavirus de beurzenbranche. Reed Exhibitions kondigt aan dat de London Book Fair 2020, die gepland stond van 10 tot en met 12 maart in Olympia wordt geannuleerd en pas weer in 2021 terugkeert.

Technishow is de eerste Nederlandse beurs die wordt verschoven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens de organisatie heeft een toenemend aantal exposanten laten weten niet te kunnen deelnemen omdat zij deel uitmaken van een internationale organisatie of vanuit individueel overwegingen. De technische vakbeurs stond gepland op 17 tot en met 20 maart in Jaarbeurs in Utrecht. De nieuwe datum is 1 tot en met 4 september 2020. Het uitstel geldt ook voor parallelbeurs ESEF Maakindustrie.

Update 3 maart

Enforce Tag, de internationale vakbeurs voor beheerinstrumenten en operationele middelen voor autoriteiten met beveiligingstaken in Nürnberg Messe, heeft als nieuwe datum 1 en 2 september 2020. De beurs stond oorspronkelijk gepland op 4 en 5 maart. Hamburg Messe und Congress verschuift haar gastro-hotellerie vakbeurs Internorga 2020. De organisatie verwacht de gemiste editie in te halen in de zomer van dit jaar.

De Oman Petroleum & Energy Show (OPES) is verschoven naar september. Tegen het licht van de toenemende problemen rondom internationaal reizen heeft beursorganisator Omanexpo besloten om de beurs die gepland stond op 9 tot en met 10 maart te verhuizen naar 14 tot en met 16 september.  OPES 2020 vindt plaats in het Oman Convention & Exhibition Centre.

Na ‘moederbeurs’ ITB Berlin is nu ook ITB India geannuleerd vanwege de onzekerheid rondom het Covid-19 virus. De eerste editie van de beurs stond gepland  voor 15 tot en met 17 april in het Bombay Exhibition Centre. De beurs wordt georganiseerd door de Indo-Duitse Kamer van Koophandel en het dochterbedrijf in Singapore van Messe Berlin. De première van ITB India staat nu gepland op 7 tot en met 9 april 2021.

Update 2 maart

De Salon International de l’Agriculture die plaatsvond in Paris Expo – Porte de Versailles is op zaterdagavond 29 maart voortijdig beëindigd, nadat de Franse regering diezelfde dag alle evenementen met meer dan 5.000 bezoekers heeft verboden. De agrarische publieksbeurs opende op 22 februari de deuren en zou oorspronkelijk tot 1 maart duren.

De verordening van de Franse centrale overheid heeft geleid tot een groot aantal annuleringen en voorgenomen verschuivingen van vak- en publieksbeurzen.

Zo zal de internationale boekenvakbeurs Livre Paris (gepland op 19 – 21 maart) dit jaar geen doorgang vinden. Andere geannuleerde beurzen in Parijs zijn onder meer wandelbeurs Salon Destinations en toerismebeurs Salon Mondial du Tourisme. Bouwbeurs Batir in Nice, de brede vakbeurs Foire Internationale de Nice en de Europese beurs voor hedendaagse kunst Art up! in Lille zijn voor dit jaar eveneens uit de agenda geschrapt.

De lijst met beurzen waarvan de organisatoren denken dat die op een later tijdstip dit jaar nog kunnen plaatsvinden is aanmerkelijk langer en omvat onder meer Passenger Terminal EXPO, PharmagoraPlus, Salon Mondial Body Fitness, Le Salon des Achats et de l’Environnement de Travail, Workspace Expo en SITL, de internationale week voor transport en logistiek; allen in Parijs.

Midest, de internationale vakbeurs voor subcontracting in de industrie, opent niet de deuren op 31 maart en staat nu gepland van 23 – 26 juni in Paris Nord Villepinte Exhibition Centre. Het beurzentrio Sandwich & Snack Show, Parizza en Japan Food Show in Paris Expo Porte de Versailles is verschoven van eind maart naar 7 tot en met 9 juni.

De internationaal toonaangevende vastgoedbeurs MIPIM in Cannes is verschoven van 10 tot en met 13 maart  naar 2 tot en met 5 juni 2020.

Update 29 februari

Messe Düsseldorf is er uit wat betreft haar eigen internationale vakbeurzen.  Beauty, Top Hair, Energy Storage Europe, ProWein en Wire & Tube worden allemaal uitgesteld.  Het Duitse beurshuis heeft nog steeds de intentie om Interpack (mei) en Drupa (juni) op de geplande data door te laten gaan.

De Leipziger Buchmesse die zou plaatsvinden van 12 tot en met 15 maart is geannuleerd.

Update 28 februari

Even over half zeven ‘s avonds hebben de Duitse ministeries van volksgezondheid en economische zaken bepaalt dat ITB Berlin 2020 geen doorgang kan vinden. De internationale travelbeurs zou op 4 maart de deuren openen. Beursorganisator Messe Berlin stelt dat ze niet kon voldoen aan de eisen die door de vertegenwoordigers van het Berlijnse district Charlottenburg-Wilmersdorf werden gestelt. Zo moest elke deelnemer aan ITB Berlin kunnen aantonen niet in een risico-gebied voor coronavirus te zijn geweest.

Messe Nürnberg gaat haar beursduo Fensterbau Frontale en Holz-Handwerk dat zou plaatsvinden van 18 tot en met 21 maart verschuiven naar een nog niet nader bekende datum in 2020. Ook Fibo, de internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, van Reed Exhibitions in KoelnMesse wordt verschoven naar het najaar.

De VDW (Vereniging van Duitse Werktuigfabrikanten) maakt bekend dat haar beurs Metav 2020, die van 10 tot 13 maart in Düsseldorf zou plaatsvinden, is uitgesteld. In samenwerking met Messe Düsseldorf zal voor het evenement een nieuwe datum in de nabije toekomst worden gezocht.

Tegen de achtergrond van het uitstel van Metav en de nog niet te voorziene situatie met betrekking tot het coronavirus in Düsseldorf en deelstaat Nord Rein Westfalen, zal Messe Düsseldorf de situatie opnieuw evalueren voor de komende eigen evenementen in het expositiecentrum. Dit betreft de vakbeurzen Beauty, Top Hair, Energy Storage Europe, ProWein en Wire & Tube.

De organisatie van de Geneva International Motor Show maakt bekend dat de autobeurs die op 5 maart de deuren zou openen wordt geannuleerd. Dit is het gevolg van een beslissing van de Federale Raad die op 28 februari bepaalde dat geen evenementen met meer dan 1.000 mensen mogen plaatsvinden tot 15 maart 2020.

Update 27 februari

Messe Frankfurt heeft een ruimte gevonden in haar najaarskalender voor Light + Building die in maart niet doorgaat. De nieuwe beursdagen voor editie 2020 zijn 27 september tot en met 2 oktober. Ook de Eisenwarenmesse in Keulen heeft een nieuwe datum. De tweejaarlijkse vakbeurs voor bouwgereedschap en bevestigings- en verbindingstechnieken staat nu gepland op 21 tot 24 februari 2021 in Koelnmesse.

Update 26 februari

JEC World, de internationale vakbeurs rondom composieten die gepland stond op 3 tot en met 5 maart in Paris Nord-Villepente, is verschoven naar 12 tot en met 14 mei.

De komende editie van de vakbeurs Dental Expo, gepland op 19, 20 en 21 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst naar een later moment vanwege het coronavirus. “In samenspraak met brancheverenigingen, exposanten en partners hebben wij besloten Dental Expo op een later moment dit jaar plaats te laten vinden. Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de medische branche doorgang te laten vinden. Een samenscholing van dit formaat vergroot het risico van verspreiding in deze specifieke branche”, zegt Mathilde Koniuszek, Event Manager van Dental Expo.

Update 25 februari

Enkele organisatoren van internationale vakbeurzen in Duitsland melden dat hun vakbeurs niet op de geplande datum doorgaat. De Eisenwarenmesse in Keulen die op 1 maart van start zou gaan krijgt een nieuwe datum in 2021 en Light + Building in Messe Frankfurt wordt verschoven van maart naar september van dit jaar. IWA OutdoorClassics in Nürnberg Messe gaat eveneens niet door op de oorspronkelijke datum. Of het gaat om uit- of afstel is niet bekend gemaakt.

De internationale meubelvakbeurs Salone del Mobile in Milaan is twee maanden verschoven. Eerder maakte de organisator van de internationale brillenvakbeurs MIDO in Milaan al bekend dat de beurs die gepland stond van 29 februari tot en met 2 maart verschoven wordt naar mei/juni van dit jaar. De internationale cosmeticavakbeurs Cosmoprof in Bologna is verschoven van maart naar juni. In totaal zijn er tot nu toe een zestigtal beurzen in Italië gemeld die geen doorgang vinden op de geplande datum. Het merendeel is twee tot vier maanden verschoven.

Mobile World Congress

De annulering van Europese vakbeurzen werd in januari in gang gezet toen de organisator van Mobile World Congress in Barcelona bekend maakte dat de congresbeurs dit jaar geen doorgang vindt.

In China, waar de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19 begon, werden al eerder een aantal toonaangevende beurzen geannuleerd of verschoven. Eind februari stond in China de teller op 128 beurzen die tot nader order zijn uitgesteld.

Informatiepagina CLC-Vecta

Branchevereniging CLC-Vecta is een informatiepagina gestart om bedrijven in de beursindustrie te voorzien van feitelijke informatie over de gevolgen van het coronavirus en daar waar mogelijk te ondersteunen bij het nemen van eventuele maatregelen.

Beurzen geannuleerd of verschoven

Een internationaal overzicht van beurzen die zijn geannuleerd of verschoven is te vinden op de website van Expodatabase.