Ivent 2020 gaat niet door | Expovisie
iVENT 2020 geannuleerd

Ivent 2020 gaat niet door

De eerste editie van iVENT, het nieuwe inspiratie-event voor de eventbranche, gaat niet door. Organisator Box Events heeft in overleg met de partners en deelnemers besloten om de introductie van de evenementenbeurs in het najaar van 2021 te laten plaatsvinden.

De beurs stond oorspronkelijk gepland op 22 en 23 april en zou plaatsvinden in Autotron Rosmalen.

“Het enthousiasme voor iVENT is op alle fronten onverminderd groot”, aldus Jurgen Pietersen van Box Events. “Het event dat wij zelf voor ogen hadden toen onze plannen presenteerden, vergt simpelweg meer voorbereidingstijd. We hebben de lat voor onszelf bewust heel hoog gelegd, en daaraan willen we geen enkele concessie doen.”

Verbreding

iVENT wil een inspiratie-event voor de hele eventbranche zijn. Pietersen: “Het aantal deelnemers zou het laten doorgaan van de eerste editie in april zonder meer gerechtvaardigd hebben, maar we streven een breder deelnemersveld en een betere afspiegeling van de branche na. De komende tijd blijven we met volledige focus aan de eerste editie werken: we nemen de tijd om ons concept verder aan te scherpen, om de deelnamemogelijkheden nog laagdrempeliger te maken en vooral om de verbreding te vinden die we voor ogen hebben.”

Kick-off nieuw concept

Komend najaar presenteert Box Events het nieuwe concept tijdens een tweede kick-off. De deelnemers die zich al hadden aangemeld, blijven sowieso aan boord. “Zij begrijpen onze keuze volledig”, aldus Pietersen. “Geheel in de geest van het interactieve karakter van iVENT benaderen ze ons met waardevolle ideeën. Daarmee kunnen we van de eerste editie – meer nog dan we zelf voor mogelijk hielden – een beurs voor én van de hele eventbranche maken.”