Hier vind je informatie over coronavirus en de beurzensector | Expovisie
CLC-Vecta pagina met informatie over coronavirus en de beurzensector

Hier vind je informatie over coronavirus en de beurzensector

Er zijn een aantal organisaties die actuele informatie bieden over coronavirus en de beurzensector. Op speciale COVID-19 pagina’s geven zijn praktische informatie over hoe je het beste kunt omgaan met de virusproblematiek en de coronacrisis. Daarnaast organiseren diverse vak- en branche-organisaties webinars rondom deze thematiek.

CLC-Vecta

Op de Coronavirus-pagina van branche-vereniging CLC-Vecta vind je veel informatie over verzekeringen, juridische aspecten en financierings- en steunmaatregelen.

Zo is er een vraag- en antwoord rubriek op basis van veelgestelde vragen die zijn binnengekomen bij de Verbond van Verzekeraars en wordt uitleg gegeven over het beleid van de eigen eventverzekering van CLC-Vecta. Juridisch partner DVAN heeft een memo opgesteld voor Tentoonstellingsbedrijven en Artiestenbureaus met uitleg over overmachtclausules in algemene voorwaarden en overeenkomsten.

Op de Coronavirus-pagina kun je ook gratis het door FME opgestelde bedrijfscontinuïteitsplan downloaden en kun je controleren voor welke financiële regelingen – zoals NOW, TOGS en Tozo – je in aanmerking komt.

Verder biedt CLC-Vecta adviezen over hoe om te gaan met je personeel als het gaat om bijvoorbeeld zorgmaatregelen en thuiswerken.

UFI

De internationale vereniging voor de beurzensector UFI heeft ook een bronnenpagina rondom COVID-19. Hier kun je kennis maken met gezondsheids- en steunmaatregelen elders in de wereld en de steunbetuigingen en inspanningen van diverse internationale verenigingen en samenwerkingsverbanden om als sector collectief de coronacrisis het hoofd te bieden.

Om tijdens de COVID-19-pandemie als beursprofessionals toch contact te blijven houden heeft de beurzenassociatie ook UFI Connects gelanceerd, met online sessies waar iedereen in de beurzensector kan praten, discussiëren en leren. Je kunt live deelnemen aan de “Talks, Sessions & Panels” en eerdere van deze webinars terugzien via de UFI Connects pagina.

Beurslocaties

Voor beurslocaties en congrescentra heeft UFI samen met AIPC (vereniging van internationale congrescentra) een gids samengesteld die helpt om hun beleid en acties aan te passen als gevolg van de COVID-19 uitbraak.

‘Convention and Exhibition Centre Health & Safety: Managing COVID-19 Challenges’ richt zich op het aanscherpen van gezondheids- en veiligheidsbeleid, -plannen en -procedures.  In de gids is er aandacht voor zowel een strategische als praktische aanpak in de vorm van advies, suggesties en voorbeelden van best practices.

De gids Convention and Exhibition Centre Health & Safety: Managing COVID-19 Challenges is gratis te downloaden op de website van UFI.

Beurskalenders

Door alle verschuivingen en annuleringen als gevolg van het coronavirus is de beurskalender flink door elkaar geschud. Voor een actueel overzicht van vakbeurzen en publieksbeurzen in Nederland en België, alsmede van de internationale vakbeurzen in Duitsland en Frankrijk kun je terecht bij onze beursagenda. Ook kun je alle verschuivingen terugvinden in onze liveblog die we sinds half februari bijhouden. Een internationaal overzicht van verplaatste en geannuleerde beurzen vind je op MeetExpo.