Brand events, Sportevenementen

Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten laten basisschoolkinderen het plezier van schaatsen beleven

Sven Kramer Jeugdschaatsdagen

De Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten zijn een nieuw gezamenlijk maatschappelijk project begonnen om kinderen in aanraking te laten komen met schaatsen. Deze Nederlandse Jeugdschaatsdagen zijn vorige week gestart. De komende tijd krijgen 10.000 basisschoolkinderen kosteloos een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden.

Omdat niet ieder kind krijgt schaatsen met de paplepel krijgt ingegoten, willen schaatser Sven Kramer en sponsors Unox en Jumbo kinderen voor hun twaalfde jaar één keer het plezier van schaatsen laten ervaren.

Zo’n achthonderd kinderen van verschillende basisscholen uit Rotterdam en omgeving kregen op 30 november als eerste de kans om de schaatsen onder te binden en om veelvoudig kampioen Sven Kramer persoonlijk te ontmoeten. Kramer zegt blij te zijn ‘écht impact’ te maken met het project. "We zijn ervan overtuigd dat dit soort initiatieven nodig zijn om het schaatsen in Nederland voor toekomstige generaties veilig te stellen."

Terug naar de jeugd

"Ieder kind verdient het plezier van het schaatsen te ervaren en helaas is dat niet meer zo door het uitblijven van de strenge winters. Daarnaast is het niet voor elk gezin vanzelfsprekend om naar de schaatsbaan gaan. Met de Jeugdschaatsdagen geven we juist díe kinderen de kans om ook het winterse plezier op het ijs te beleven", zegt Jan van den Berg, hoofd sponsoring en partnerships bij Unox. 

Rogier Riemersma, manager sponsoring en evenementen bij Jumbo Supermarkten: "Als supermarkt staat Jumbo midden in de samenleving. Wij ondersteunen dit sportieve project dan ook met veel plezier. Met onze maatschappelijke rol en betrokkenheid in de buurt weten we hoe belangrijk dit soort kansen zijn voor kinderen. De afgelopen jaren hebben we enorme successen bereikt op het gebied van topsport met Team Jumbo-Visma, maar nu keren we terug naar de basis; de jeugd."

De Nederlandse Jeugdschaatsdagen worden tot en met maart volgend jaar nog acht keer georganiseerd op locaties door het hele land.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief