Brand events

Nivea en COC Nederland bieden actiepakketten voor Paarse Vrijdag

Campagnebeeld Paarse Vrijdag

Cosmeticamerk Nivea gaat samenwerken met COC Nederland. Samen ontwikkelen ze actiepakketten op Nederlandse scholen voor Paarse Vrijdag.

Paarse Vrijdag is op 8 december. Op die dag wordt op scholen aandacht gevraagd voor diversiteit en inclusie en de acceptatie van LHBTI+ personen. Elke tweede vrijdag van december kleuren veel scholen paars om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn.

Nieuwe editie

Met steun van Nivea ontwikkelt COC actiepakketten voor basisscholen en middelbare scholen met lesmateriaal en items om de klas paars te versieren. Deze pakketten zijn kosteloos te bestellen via de site paarsevrijdag.nl.

In samenwerking met onderwijsprofessionals zijn lesbrieven voor de onder-, midden- en bovenbouw gemaakt die aansluiten op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Zo is er speciaal voor de bovenbouw een nieuwe editie van de Grote Paarse Vrijdag Spelshow. Voor middelbare scholen en mbo’s is er de ‘Paarse Vrijdag Awareness Collection’, een op mode geïnspireerde campagne die inzet op een veilige schoolomgeving voor iedereen.

Vorig jaar deden drieduizend scholen mee aan Paarse Vrijdag. Toen werkte COC ook al samen met Nivea. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief