Beurzen

Modevakbeurs Premium Berlin stopt

Bezoekers Premium Berlin op de buitenlocatie Station Berlin

Premium Berlin, de vakbeurs met een focus op nationale en internationale high fashion labels, zal in januari 2024 niet plaatsvinden. Na 21 jaar concludeert het managementteam dat het format zijn beste tijd heeft gehad. De streetwear vakbeurs SEEK van Premium Exhibitions gaat wel door op 16 en 17 januari 2024 in Station Berlin.

De modebranche is de afgelopen jaren flink veranderd en ondergaat nog steeds transformaties, Grote beurzen in de context van de Duitse en Noord-Europese scenario’s passen niet meer bij deze tijd. In plaats daarvan zijn boetiekbeurzen en gespecialiseerde evenementen populair, aldus de organisatie van de beurs.

Meer dan een beurs

Anita Tillmann, oprichtster van Premium: "Premium was meer dan alleen een beurs. In 21 jaar hebben we veel bereikt, zijn we het podium geweest voor ongelooflijk veel succesverhalen in de branche en hebben we de hele wereld verenigd in Berlijn. we zijn bedrijfs- en creatieve adviseurs, organisatoren van conferenties, uitgevers, tech-experts en retailers geworden, hebben de eerste Fashion Week in Duitsland opgezet en de hele industrie vermaakt.”

“Maar we zijn ook ondernemers, en geen enkel concept duurt eeuwig. Twee decennia is een lange tijd, waarin Premium tegen alle verwachtingen in absoluut beter heeft gepresteerd."

Conceptveranderingen

In 2022 voerde de beursorganisator nog wel enkele conceptveranderingen door met een verhuizing van het hippe Station Berlin naar Messe Berlin, de verbreding van het exposantenaanbod met meer mainstream merken en de toevoeging van het D2C-festival The Ground. 

Voor de zomereditie van 2023 keerde Premium Exhibitions weer terug naar Station Berlin en presenteerde er 450 gecureerde, internationale, nieuwe generatie merken, waarvan 250 op Premium en 200 op SEEK.

Conscious Club

Premium Exhibitions ziet wel toekomst in evenementen als SEEK, omdat die juist zorgen voor een nauwere verbinding tussen exposanten, bezoekers en de gemeenschap, wat van groot economisch en sociaal belang is in de wereld van vandaag.

SEEK is ook de organisator van de ‘Conscious Club’, de grootste hub op het gebied van duurzaamheid in de modebranche. Hier vinden bezoekers en exposanten de belangrijkste trends en ideeën op het gebied van duurzaamheid en nieuwe collecties van de pioniers die verantwoordelijk zijn voor positieve veranderingen.

Aandeelhouder Clarion

“Onze aandeelhouder Clarion is de op drie na grootste beurs- en evenementenorganisator ter wereld en vertrouwt op het SEEK-concept, dat in directe vergelijking met Premium afgelopen zomer betere resultaten genereerde”, aldus Jörg Arntz, CEO van Premium Exhibitions. “De SEEK-generatie presenteert de toekomst. Door onze krachten te bundelen met onze partners zijn we klaar om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden en samen oplossingen te vinden, nu en in de toekomst.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief