Festivals, Sportevenementen

Mainstage Event Campus in Zaandam moet kenniscentrum eventbranche worden

Uitnodiging opening Mainstage Event Campus Zaandam

De Mainstage Event Campus opent op 13 november zijn deuren in Zaandam. Volgens initiatiefnemers The Support Group moet het pand met tienduizend vierkante meter opslag, drieduizend vierkante meter kantoorruimte en tweehonderd werkplekken het kennis- en educatiecentrum van de eventbranche worden.  

De Mainstage Event Campus is een initiatief van de oprichter van ID&T en dancepionier Duncan Stutterheim en Marcel Elbertse en Joris Joosen van The Support Group. Dat houdt zich bezig met de logistiek van grote festivals. In het gerenoveerde pand aan de Ronde Tocht in Zaandam draait het om innovatie, educatie en operatie rondom zakelijke-, sport- en publieksevenementen. 

Stichting Open House

Elbertse geeft als voorbeeld de samenwerking met Stichting Open House, om zo meer jongeren in te laten stromen in de branche. “De stichting houdt ook kantoor in Mainstage Event Campus en heeft samen met diverse branchepartners en ministeries een project opgezet om de komende vier jaar onder meer zevenduizend jongeren te motiveren om aan de slag te gaan in de evenementenbranche. Dat gaat hiér gebeuren. Dat is echt hard nodig, want onze branche schreeuwt om personeel”, zegt hij in Entertainment Business. 

Alle disciplines

Joosen zegt dat de campus zich focust op alle disciplines in de sector. “We proberen het volledige spectrum van de live-industrie te bestrijken. De studenten kunnen direct aan de slag bij bijvoorbeeld een partij als Solid Event Crew als ze site crew interessant vinden, of Collect & Clean als ze duurzaamheid en recycling een warm hart toedragen. Maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan bij een Dutch Grand Prix, ID&T, Tribe of Westergas. Het is heel breed.” 

De achttien ondernemingen die in het bedrijf zijn gevestigd, hebben ook geïnvesteerd in het pand. 

Opening 13 november

Tijdens de opening van Mainstage Event Campus op 13 november is er een officieel gedeelte waarbij minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansen en burgemeester Jan Hamming het pand openen. Daarnaast is er het congres Beyond Barrier Lines met sprekers uit de sector. Ook gaan de deuren in de middag open voor branchegenoten, studenten en overige geïnteresseerden. 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief