Beurzen

Kwartet voor architecten

Ahoy Rotterdam is op 27, 28 en 29 januari 2010 het Mekka voor de architect. Tegelijkertijd vinden daar de vakbeurzen GEVEL en Licht & Architectuur, het evenement Material Xperience en het lezingenprogramma Greenbuild plaats.‘Wereldarchitectuur’ is het thema van GEVEL 2010. Tijdens de vierde editie van deze vakbeurs staan gevelinnovaties, exposities, lezingen en productpresentaties centraal. GEVEL, voorheen GEVELtotaal, is innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. “Na het succes van editie 2008, gaan we niet uitbreiden maar investeren in kwaliteit”, vertelt Richard Butter, projectmanager bij VNU Exhibitions Europe. GEVEL is het architectenplatform van Nederland. Het thema ’Wereldarchitectuur’ voor de komende beurs heeft een dubbele betekenis. Wereld als in aardbol (energie, materiaal, water) en wereld als gemeenschap van volkeren (opkomende economieën, verschuivende grenzen van welvaart, medemens).

Licht is leven

‘Licht doet leven’ is het thema van Licht & Architectuur 2010. Het architectonisch aspect van licht staat centraal. Licht & Architectuur is meer dan een beurs. Het onderwerp gaat iedereen aan: zonder licht geen leven. Of dat nu daglicht, kunstlicht of de combinatie hiervan is. Licht & Architectuur gaat over beleving, vormgeving, design en imago. De beurs is spannend, uitdagend en grensverleggend. Interieurontwerpers, (interieur)architecten, designers en projectontwikkelaars kunnen genieten van bijzondere en inspirerende presentaties van toonaangevende merken. “Het samenbrengen van lichtfabrikanten, bouwkundig en interieur architecten is de basis van de beurs Licht & Architectuur”, aldus Richard Butter.

Krachtenbundeling

Material Xperience is een combinatie van een expositie en lezingen door keynote speakers die een bijzondere kijk hebben op de laatste innovaties. Het voornaamste onderdeel van Material Xperience wordt gevormd door de Materia-expositie, een presentatie van de nieuwste materialen en de toepassingen. Tijdens dit evenement wordt de Daylight Award 2010 uitgereikt. Uit tachtig inspirerende projecten heeft de jury 10 projecten genomineerd. Deze prestigieuze onderscheiding wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. De inzendingen zijn verdeeld in de categorie utiliteitsbouw en woningbouw.

Greenbuild (28 januari) bestaat uit een interessant lezingenprogramma over toekomstgericht en maatschappelijk verantwoord bouwen. Voor de doelgroep is het interessant dat de evenementen tegelijk plaats vinden. Door de krachtenbundeling van de vier evenementen is Licht & Architectuur letterlijk een lichtpunt voor architecten die op zoek zijn naar dag- of kunstlicht toepassingen voor gebouwen en openbare ruimten. De beurzen zijn met dezelfde toegangskaart te bezoeken.

Mooiste gevel

De jury van de GEVEL NBD Architectuurprijs, onder voorzitterschap van Chris Geurts, heeft vijf projecten genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding. De prijs stond open voor architecten die tussen 1 januari 2008 en 1 november 2009 in Nederland een project hebben gerealiseerd met een bijzondere gevel. De inzendingen zijn beoordeeld op het concept, de methode en de context passend binnen het thema ‘wereldarchitectuur’ van de beurs GEVEL 2010. De prijsuitreiking vindt plaats in het theater van de beurs GEVEL op woensdag 27 januari. De prijswinnaar krijgt 5.000 euro. Voorafgaand aan de prijsuitreiking vindt het debat “Toekomstgerichte gevels”plaats. Dit debat wordt georganiseerd door het vakblad de Architect, NBD, en VNU Exhibitions Europe.

Meer informatie:

www.lichtenarchitectuur.nl

www.gevel-online.nl

www.greenbuild.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief