Brand events, Sportevenementen

KNVB en Volkswagen verlengen sponsorcontract in streven naar duurzaam vervoer

inke van Keimpema, managing director Volkswagen, Peter Arends, managing director Volkswagen Bedrijfswagens, Dave Dekker, directeur commercie KNVB

De KNVB en Volkswagen hebben hun samenwerking verlengd tot en met 2028. Volkswagen is sinds 2021 duurzame mobiliteitspartner van de voetbalbond en dat partnerschap wordt verder verdiept. Onderdeel van het sponsorschap is dat voetballers en voetballiefhebbers gestimuleerd worden om samen naar wedstrijden te rijden.

De KNVB en Volkswagen willen samen naar een co2-neutrale en willen onder andere het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker maken. Dat gebeurt met de campagne Volle Bak!. Teams, supporters en begeleiders kunnen dit samen regelen in de Voetbal.nl-app voor amateurvoetbalwedstrijden en de Slinger-app voor Oranjewedstrijden. 

Volle Bak naar Oranje

Ook komt Volkswagen met de activatie ‘Volle Bak naar Oranje’, waarbij samen rijdende fans een VIP-trip naar wedstrijden van het Nederlands elftal kunnen winnen. 

De KNVB heeft afgelopen jaren zijn wagenpark verduurzaamd met elektrisch aangedreven, geheel emissievrije Volkswagens. Ook faciliteerde Volkswagen elektrische auto’s voor de Oranje Leeuwinnen in voorbereiding op eindtoernooien.

KNVM GO

Volkswagen sloot zich aan op het mobiliteitsprogramma van de KNVB genaamd GO. Daarbij zijn verschillende oplossingen ontwikkeld die de co2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden moeten verminderen. 

Nu Oranje zich afgelopen weekend plaatste voor het EK in Duitsland gaat Volkswagen praktische invulling geven aan het vervoer van KNVB-personeel.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief