LiveWire, Beurzen

Informa Markets Engineering lanceert beurs voor duurzame productie

Sustainability

Informa Markets Engineering kondigde de lancering aan van Sustainable Manufacturing Expo, een evenement gewijd aan de innovaties en technologieën die de CO2-voetafdruk, energiebesparing en operationele efficiëntie en productiviteit helpen verminderen.

Noodzakelijke stappen naar duurzaamheid

Sustainable Manufacturing Expo zal zich richten op het tonen van de nieuwste innovaties, technologie en thought leadership om het duurzame productieproces vooruit te helpen. Er worden meer dan 150 exposanten verwacht die aanwezig zullen zijn en hun oplossingen zullen presenteren, waaronder onder meer biomaterialen, automatisering, cloud computing-technologie en levenscyclusverpakkingen.

Als eerste evenement in zijn soort in Noord-Amerika komt de waarde die het oplevert voort uit het feit dat het een platform is waar fabrikanten de nodige inzichten, expertise en oplossingen kunnen vinden om zowel op de korte termijn aan de milieu-, sociale en governance-normen (ESG) te voldoen als op de lange termijn. termijnbegeleiding over de noodzakelijke stappen om de vruchten te plukken van het integreren van duurzaamheid in de gehele productontwikkelings- en productielevenscyclus”, aldus Melissa Magestro, vice-president van Informa Markets Engineering en oprichter van Sustainable Manufacturing Expo.

Focus op producenten van kritische informatie

De nieuwe vakbeurs zal ook conferentieprogramma's bieden met educatieve sessies en inhoud met toonaangevende autoriteiten uit de sector en experts die een breed scala aan onderwerpen behandelen, zoals productdemo's, rapportage over regelgeving en casestudy's over de implementatie.

In samenwerking met onze adviesraad zal het evenement zich richten op de cruciale informatie die fabrikanten nodig hebben om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken, terwijl ook de verspilling wordt verminderd en de efficiëntie wordt vergroot, wat uiteindelijk ten goede komt aan het bedrijfsresultaat”, aldus Magestro. “Omdia Group, onderdeel van Informa Tech, heeft onlangs ‘The State of Industrial Sustainability – 2024’ uitgebracht, een onderzoeksrapport dat het huidige marktlandschap schetst en heeft geholpen bij het informeren van de beslissingen die over onze beurs zullen worden genomen.”

Er is meer begeleiding nodig

De lancering van de show komt op het moment dat de maakindustrie haar duurzaamheidsinspanningen opvoert en meer dan 6.500 bedrijven in de sector zich hebben aangesloten bij de Science Based Targets-initiatieven voor emissierapportage.

Door naar het landschap in de EU te kijken en op basis van gesprekken op veel van onze evenementen, waaronder IME West, erkenden we dat er bij Noord-Amerikaanse fabrikanten behoefte was aan meer begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsprocessen binnen hun eigen faciliteiten,” zei Magestro. “De lancering komt op het perfecte moment omdat bedrijven nu moeten beginnen met het maken van deze beoordelingen als reactie op de toenemende inspanningen van mondiale toezichthouders om ESG-compliance in bedrijfsmodellen in te bouwen, en van consumenten die prioriteit geven aan duurzaamheid bij aankoopbeslissingen en merksentiment.”

De eerste Sustainable Manufacturing Expo vindt plaats van 4 tot 5 februari 2025 in het Anaheim Convention Center


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief