Het optimaliseren van evenementen: De kracht van de inzet van de juiste Eventprofessionals

Mic

In de dynamische wereld van evenementen, beurzen en congressen is het essentieel om de juiste professionals in te zetten voor een optimaal rendement. Een sleutelvraag hierbij is: welke competenties heb ik echt nodig? Denk dan niet alleen skills/ vaardigheden, maar ook aan het gewenste expertise niveau dat nodig is. Event Impuls, de organisatie op het gebied van eventondersteuning op het gebied van hospitality en techniek, heeft hier ruim ervaring mee en deelt tips.

De keuze van het personeel hangt nauw samen met de verwachtingen die je als organisator hebt bij de inzet van mensen alsmede de personeelskosten. Een allround techneut kan waardevol zijn voor complexe technische uitdagingen, maar in veel gevallen op een beursvloer of bij een evenement, waar het gaat om technische ondersteuning bij het geven van een presentatie, kan een hostess met de juiste technische kennis net zo effectief zijn. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar biedt ook een kans om personeel flexibeler in te zetten. En daarmee voor efficiency te kiezen.

Op het gebied van efficiëntie kan vaak ook een slag gemaakt worden

Bij de ontvangst van evenementen is het inschakelen van gekwalificeerde krachten van groot belang. Goed opgeleide hostessen kunnen zorgen voor een soepel en veilig verloop van je evenement. Bij de voorbereiding en de intake is van belang om mee te denken over de logistieke invulling. Door kleine aanpassingen in de organisatie kan het vaak flexibeler en efficiënter worden ingeregeld. Dit leidt dan vaak tot kostenbesparing zonder in te boeten op kwaliteit.

Kosteloos advies op personele inzet 

Event Impuls, het bureau dat hoogwaardige krachten inzet, analyseert altijd de meest optimale personele inzet. Welke activiteiten biedt de klant aan? Welke skills zijn hiervoor nodig? Is het mogelijke skills te combineren? Door vraag en aanbod zorgvuldig te matchen en te combineren garanderen zij de beste mensen en het juiste aantal voor elk evenement. Hun motto 'No waste' weerspiegelt deze benadering, waarbij efficiëntie en optimalisatie centraal staan.

Bij de planning van een evenement is het daarom van groot belang om niet alleen te kijken naar de benodigde vaardigheden, maar ook naar de flexibiliteit en efficiëntie van het personeel. Door gekwalificeerde en veelzijdige professionals in te zetten kan je als organisator een hoogwaardig evenement leveren met een optimale kosten-efficiëntie.

Het inhuren van de juiste eventprofessionals is dus een cruciale stap naar het succes van elk evenement, beurs of congres. Met de juiste mix van vaardigheden, flexibiliteit en efficiëntie kunnen organisatoren een indrukwekkend evenement neerzetten dat niet alleen voldoet aan de verwachtingen, maar deze ook overtreft.

Ook de inzet van je flexibele schil optimaliseren? Neem contact op met Event Impuls +31 (0)85 301 2919 |info@eventimpuls.nl

Over Event Impuls

Event Impuls levert ondersteunende diensten voor jouw event. Van hoogwaardige hospitality en technische ondersteuning tot ervaren productie medewerkers en exclusief entertainment: Event Impuls ontzorgt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief