Beurzen

ExpoTalent ondersteunt beursinitiatieven met gratis raad en daad

Ids Boersma - Ton Otten - Gert-Jan van den Nieuwenhoff

Voor het eerst een beurs organiseren is een grote uitdaging. Oudgedienden Ton Otten, Ids Boersma en Gert-Jan van den Nieuwenhoff weten dat als geen ander. Om nieuwkomers en innovators te ondersteunen hebben zij stichting ExpoTalent opgericht die met gratis advies en ondersteuning helpt om ideeën, concepten en initiatieven op het gebied van expo-events van de grond te krijgen. Zij hebben hun voormalig werkgevers – respectievelijk Jaarbeurs, RAI en Ahoy – bereid gevonden om dit initiatief financieel te ondersteunen.

Studenten en startups

“Je moet denken aan studenten en startup-organisers met een goed idee voor een beurs, maar ook bijvoorbeeld verenigingen die een dergelijk event voor hun leden zouden willen organiseren”, vertelt Van den Nieuwenhoff. “Veel van de huidige beurzen zijn zo in het verleden bedacht en gegroeid tot wat ze nu zijn. Het kan niet anders dat er ook nu veel mensen met een idee rondlopen, maar niet weten hoe ze het moeten uitvoeren of onvoldoende tijd hebben om het uit te werken.”

“We weten uit ervaring dat de toetredingsdrempel voor beurzen vrij hoog is en dat het voor nieuwkomers lastig kan zijn om een idee om te zetten in een beurs, omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen en wat er geregeld moet worden”, aldus Boersma. “Wij hebben zelf en met ons netwerk heel veel kennis en ervaring beschikbaar om het idee te vertalen naar de praktijk en te kijken hoe je het kunt verrijken.”

Dienstverlening gratis

Door de sponsoring van de stichting door de grote beurshuizen is deze dienstverlening gratis. Boersma: “We halen het idee eerst door de wasstraat en gaan dan over tot de acceleratiefase. Dat is geheel kosteloos. Voor de kosten van de lancering is de organisator zelf verantwoordelijk, maar daar kunnen we ook bij helpen.”

“Het is belangrijk om te benadrukken dat degene die bij ons aanklopt zelf het IP en de inkomsten behoudt”, vult Van den Nieuwenhoff aan. “Wij hoeven geen aandeel in de uiteindelijke beurs. Wij vinden het belangrijk dat dit mooie medium zich doorontwikkeld. Nieuwe dingen geven altijd veel energie.”

Expotalent.eu

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website expotalent.eu. Daarnaast zullen de initiatiefnemers actief opleidingen en verenigingen benaderen om deze mogelijkheid van gratis ondersteuning onder de aandacht te brengen. En zij roepen de evenementenbranche op om nieuwkomers te wijzen op de diensten van ExpoTalent.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief