Festivals

Brit Mikey Martins nieuwe directeur festival Oerol

Mickey Martins

Mikey Martins is per 1 mei 2024 de nieuwe algemeen directeur van festival Oerol op Terschelling. De Brit volgt Siart Smit op die deze functie tot 1 januari had. Daniële Streep is tot medio juni interim zakelijk directeur.

Jarenlange ervaring

Martins heeft jarenlange ervaring in topfuncties bij kunstenfestivals in Groot-Brittannië, Europa, Canada en Australië. Hij is een goede bekende van Oerol. Hij trad er in 2005 op als straattheaterartiest. Sinds 2011 bezoekt hij het festival jaarlijks als professional en liefhebber. Als Martins begint aan zijn functie, vestigt hij zich op Terschelling.

Het is een grote eer om de functie van festivaldirecteur op mij te nemen en de buitengewone nalatenschap en impact van Oerol Festival voort te zetten, verder bouwend op het fantastische werk dat Joop Mulder in 1982 begon en waaraan in de afgelopen 42 jaar zoveel toegewijde mensen hebben bijgedragen’, zegt Martins.

Verbinding

Jerry Straub, voorzitter van de raad van toezicht van Oerol Festival, prijst Martins voor zijn werk dat hij op Freedom Festival in Hull, met 90.000 bezoekers, heeft neergezet. ‘Mikey is iemand met visie, ideeën én lef. Hij heeft een uitstekende radar voor de verbinding tussen kunst en cultuur, meerstemmigheid en maatschappelijke thema’s en vooral voor en met mensen.’


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief