LiveWire, Beurzen

Art Rotterdam 2024 zilveren jubileum en afscheid Van Nelle Fabriek

Bezoeker in tentoonstelling NN Art Award

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari vindt in de iconische, Rotterdamse Van Nelle Fabriek, UNESCO werelderfgoed, de 25ste editie plaats van Art Rotterdam. Het wordt een memorabel event. Niet alleen viert deze gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst dan haar zilveren jubileum, ook neemt zij afscheid van de Van Nelle Fabriek waar zij 11 keer onderdak genoot. Vanaf 2025 zetelt Art Rotterdam in het Rotterdamse Ahoy.

Fons Hof, directeur Art Rotterdam: "Komende editie is de laatste kans om Art Rotterdam in de moderne architectuur van de iconische Van Nelle Fabriek te beleven. Vanaf 2025 in Ahoy kunnen we al onze groeiambities waarmaken op een totale vloeroppervlakte van 14.000 m2. De extra ruimte gaan we inzetten voor een groter beursoppervlak, extra horeca en een reprise van alle gecureerde secties die ooit te zien waren op Art Rotterdam. Naast de Prospect tentoonstelling van het Mondriaan Fonds komen nog vier andere speciale secties terug, waaronder de verduisterde afdeling voor videokunst - Projections. Hiermee krijgt Art Rotterdam een nog  gevarieerder en internationaal uniek concept."

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: "We zijn verheugd dat Art Rotterdam na 25 geweldige edities Rotterdam Ahoy kiest als de ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst in Nederland. Het is een iconisch evenement dat past bij onze Rotterdamse én internationale accommodatie en we verwelkomen de organisatie en haar bezoekers dan ook heel graag in 2025!"

Eelco van der Lingen, directeur Mondriaan Fonds: "We kijken terug op vele waardevolle edities van Prospects in de Van Nelle Fabriek. De gezamenlijke overstap naar Ahoy stemt ons nieuwsgierig naar de nieuwe kansen voor de potentie en dynamiek van Prospects en Art Rotterdam."

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief