Zwemmen voor Emma | Expovisie

Zwemmen voor Emma

Een bedrag van 1500 euro voor het Emma Kinderziekenhuis. Het moet kunnen lukken met een collecte onder het RAI personeel en een zwempartij van RAI directeur Hans Bakker en tioen andere RAI-medewerkers. Het was begonnen als grap. Bij de opening van Strand Zuid, het zomerstrand bij het haventje van Amsterdam RAI, raakte algemeen directeur Hans Bakker in gesprek over de waterkwaliteit van het haventje. Hans Bakker: “Ik verzekerde, dat die kwaliteit uitstekend was, net als elders in Amsterdam. En dat ik wel die haven over zou willen zwemmen. Maar dan niets voor niets. Als zij 500 euro bij elkaar zouden halen voor een goed doel, zwem ik die haven over.”

 

Van het een kwam het ander en nu is de stand van zaken, dat Bakker zelf ook nog eens 500 euro doneert, als er minstens tien anderen met hem mee zwemmen. Bovendien heeft ook de organisatie van het IBC 500 euro toegezegd. Maar, is de stellige regel van Bakker, er moet ook echt 500 euro zijn opgehaald. Geen eurocent minder. Donderdag (15 september ) moet het gebeuren. Vanaf vijf uur, Strand Zuid.


Foto”s (1): Hans Bakker in opperste concentratie voor de zwemslag. (2) Het sportieve aandeel in de zwemprestatie werd vooral ingevuld door RAI Langfords. Dat zij Proost in hun uitgeverij hebben werd na afloop ook duidelijk.