Bijzondere standbouw met gebruik van transportcontainers
Defensie op de Studiebeurs in Utrecht

Zwaargewichten

Op menig beurs vind je tussen de vele houten en aluminium frames een enkele stalen zwaargewicht van 2.200 kilo schoon aan de haak. ‘Een container of zeecontainer is een gestandaardiseerde metalen kist voor het transport van losse goederen’, volgens Wikipedia. Maar je kunt zo’n container ook als paardenstal of opslagruimte gebruiken, als heavy-duty mobiele horecakeet, of…  als beursstand.

CCA containers op Offshore Energy

Als je zelf iets met containers hebt, dan is het logisch om daar gebruik van te maken. De stand van CCA containers op Offshore Energy in de RAI bewijst dat een stand- of interieurbouwer niet gelijk zonder werk zit als er geen stand gebouwd hoeft te worden: een bar, luxe witlederen zithoek, een tranenplaat tafel, ledverlichting, een audiosysteem en een flatscreen. Met als aardig detail een uitvergroot containerframe van houtbouw er omheen gezet, met grote banners ertussen.

Vrijwel altijd maakt men gebruik van de twintigvoets-variant, ruim 6 meter lang, bijna 2,5 meter breed en zo’n 2,9 meter hoog.

Krijgsmacht op de Studiebeurs

Alleen als je voldoende budget (en logistieke middelen) hebt, bouw je iets imposants van gestapelde veertigvoets-containers. En dat deed de krijgsmacht dus eens op de Studiebeurs in Utrecht. Geheel in militaire stijl en met fraaie audiovisuele effecten. Als je een stoer imago wilt uitdragen dan vormen containers een passen kader.

Ook stoer: cateraars die een container met warm-houten interieur inrichten, met bovenop een dakterras. Zoals gezien op de vakbeurs Event in Jaarbeurs Utrecht. Praktisch is de zijwand die met behulp van enorme gasdrukveren openklapt tot een luifel.

Lintec op Bauma

Extreem is het om containers zes(!) hoog te stapelen op het buitenterrein omdat je een complete cement- of asfaltfabriek meeneemt naar de beurs (Lintec op Bauma). Dat weegt wel nodige; reken maar uit met ruim 2.200 kilo voor een twintigvoeter.

Entree AutoRAI

Containers kennen nog meer toepassingen op beurzen. Zo vormden ze de bouwstenen voor de entree van de laatste AutoRAI. En als je op de grootste beurslocatie ter wereld naast de hallen wilt overnachten (jawel, Messe Hannover heeft ook een eigen Messe-Campingplatz) en je hebt een geschikte oplegger, dan neem je toch logischerwijs je eigen camping-container mee.