Zorg & ICT | Expovisie

Zorg & ICT

Groot succes voor de vakbeurs Zorg & ICT, die op 15 en 16 februari in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. Een kleine veertig procent meer bezoekers, driekwart van de beschikbare halcapaciteit voor 2007 nu al weer gereserveerd en het rapportcijfer 7.4 van de exposanten. Twee dagen Zorg & ICT heeft in totaal 4.485 vakbezoekers naar Utrecht gebracht.Groot succes voor de vakbeurs Zorg & ICT, die op 15 en 16 februari in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. Een kleine veertig procent meer bezoekers, driekwart van de beschikbare halcapaciteit voor 2007 nu al weer gereserveerd en het rapportcijfer 7.4 van de exposanten. Twee dagen Zorg & ICT heeft in totaal 4.485 vakbezoekers naar Utrecht gebracht.

Tweederde van de bezoekers komt naar Utrecht vanwege nieuwe technische ontwikkelingen. Eenderde van het bezoek wil nieuwe contacten leggen, terwijl ruim een kwart aangeeft zich te oriënteren op nieuwe investeringen. Het overgrote deel (83%) van het bezoek zegt dat het beursbezoek aan de verwachting heeft voldaan. Stafadviseur Radiotherapie Marijt van het AMC herkent zich hierin: “Wij zijn ons aan het oriënteren op de markt: wat is er nieuw en vooral bruikbaar voor ons ziekenhuis? En is het mogelijk om dat op maat te krijgen? Op deze beurs staan zoveel partijen dat je altijd vindt wat je zoekt.”

Relatiemanager Van Es van het Ministerie van Defensie neemt uitgebreid de tijd voor een brede oriëntatie. “Een belangrijke ontwikkeling is bijvoorbeeld het EPD maar ook mobiele oplossingen zoals video conferencing”, aldus Van Es. “Als een arts op uitzending is kan het zeer waardevol zijn als hij een arts in Nederland kan consulteren. Ik neem de tijd om informatie te vergaren op de beurs om me vervolgens op kantoor me verder te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.”

InvesteringsbeslissingenBezoekers van Zorg & ICT zijn gewend investeringsbeslissingen te nemen. Vier van de tien gaan hier persoonlijk over, terwijl nog eens vier van de tien hierin een adviserende rol speelt. Een kwart van de bezoekers (26%) is lid van de directie of vervult een algemene managementrol. Dit verklaart het hoge waarderingscijfer van de exposanten, die de beurs met een 7.4 waardeerden. Bezoekers gaven de beurs een 6.8. Projectmanager Pieter Simons: “Het succes van het vakevenement weerspiegelt de grote belangstelling voor ICT in de zorgsector. Het gonsde op de beurs. Exposanten zijn zo tevreden doordat zij veel waardevolle contacten hebben kunnen leggen met bezoekers die rechtstreeks betrokken zijn bij de inkoop. Voor bezoekers was het de beurs van de nieuwe ontwikkelingen, voor exposanten de beurs van de nieuwe, rendementvolle contacten.”

“Klopt,” zegt Daphne van Woudenburg van Logica CMG:  “Deze beurs is een ideaal moment om te netwerken met prospects en bestaande Klanten. Marketing consultant Jeroen Oosterhof van Getronics PinkRoccade noemt Zorg & ICT een absolute must als je je als toonaangevende ICT-partner wil profileren in de zorg. De markt is volgens hem en masse op zoek naar de laatste ontwikkelingen. Oosterhof: “Al vanaf augustus zijn wij bezig geweest met het concept en de juiste propositie. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Voor onze sessie in de theaterzaal waren maar liefst 1400 inschrijvingen.

Don van Lier van All IP constateert terugkijkend dat er sprake is van een grote informatiebehoefte: “De zorgsector zoekt een loket voor alle ICT-diensten. Met remote beheer, telefonie-oplossingen en beveiligde infrastructuur bieden wij dat aan de bezoekers. Dat er genoeg over deze onderwerpen te vragen valt, blijkt wel uit het aantal bezoekers op onze stand.” Marketing medewerker Rian de Wit van CSS Solutions kan kort zijn in haar terugblik: Het is het volgens haar waard om aanwezig te zijn op Zorg & ICT. “Het is een goed moment om onze klanten beter te leren kennen en we merken duidelijk dat bezoekers ons ook willen leren kennen. Deze beurs is daarvoor een uitstekend platform.”

Dit lijkt wederzijds, want tweederde van de bezoekers zegt desgevraagd ook de volgende editie van Zorg & ICT te gaan bezoeken. Voor 59 procent was het overigens een eerste kennismaking met de beurs.

Tijdens Zorg & ICT zijn twee prijzen uitgereikt. Het Leids Universitair Medisch Centrum en Furore ontvingen de Spider Award voor het project Smashing. Voorzitter Stef Blok van de vaste kamercommissie Volksgezondheid reikte de NITEL Telemedicineprijs uit aan  Telebegeleiding Hartfalen Zuid-Limburg. Met de ICT-toepassing kan ziekenhuisopname van hartpatiënten met dertig procent omlaag.

De volgende editie van Zorg & ICT vindt plaats van 14 t/m 16 maart 2007, wederom in de Jaarbeurs. Geïnteresseerden in deelname kunnen voor meer informatie terecht op www.zorg-en-ict.nl en/of nemen contact op met Frank Klein Tank van VNU Exhibitions Europe, tel.: 030 –  295 2872.