ZON Tuinbouwvakbeurs | Expovisie

ZON Tuinbouwvakbeurs

De tuinbouwvakbeurs ZON die vorige week werd gehouden heeft 17.243 bezoekers getrokken. Dat zijn er zo’n vijfhonderd meer dan twee jaar geleden.

Op de beurs die wordt gehouden op het ZON Fresh Park in Venlo stonden 160 standhouders waarvan een aantal uit Duitsland en België.

“De waarde van de beurs groeit. Dat komt omdat er in deze regio steeds meer tuinbouwactiviteit komt. Maar ook omdat de tuinders toch steeds vaker voor een regionale beurs kiezen”, zegt een woordvoerder van Expo Management, de organisator van de beurs.

Hij merkt dat vooral bedrijven uit het westen van het land zich steeds meer oriënteren op regionale beurzen. De verwachting is dan ook dat er groei zit in het aantal standhouders. De organisatie wil echter niet dat die van heinde en ver komen. “De kracht van een regionale beurs, daar willen we niet aankomen.”

De organisatie had voor deze beurs geprobeerd meer Duitse bedrijven als standhouders te krijgen, maar dat is niet echt goed gelukt. In de tweede week van december 2007 vindt de Tuinbouwvakbeurs ZON voor de dertiende keer plaats.