Zo'n 11.000 bezoekers op Auto Prof - AMT Live 2020 | Expovisie

Zo’n 11.000 bezoekers op Auto Prof – AMT Live 2020

Voor het vak- en kennisevent Auto Prof – AMT Live kwamen op 11, 12 en 13 februari 2020 11.209 automotive professionals naar Evenementenhal Gorinchem. Dat zijn 900 bezoekers meer dan vorig jaar, een stijging van 8,5 procent. Ook het aantal exposanten steeg van 102 naar 125 ten opzichte van 2019.

Nationale editie

Het was de eerste nationale editie van Auto Prof – AMT Live. Floris Valk, Head of Automotive bij Easyfairs: “We hebben vorig jaar een moeilijk, maar verstandig besluit genomen om Auto Prof – AMT Live vanaf 2020 één keer per jaar te organiseren als nationale editie in Gorinchem. Dat besluit werd gedragen door de automotive sector en samen hebben we de schouders onder het nieuwe concept gezet. Het is dan ook fantastisch om te zien dat dit meteen al zorgt voor een grotere beursvloer dan voorheen en meer bezoekende automotive professionals. Dat geeft veel vertrouwen voor 2021.”

Internationaal deelnemersveld

Het exposantenveld van Auto Prof – AMT Live bestond in totaal uit 125 deelnemers, afkomstig uit 10 landen: Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Italië, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland en Wales. Ook vanuit de bezoekers was er internationale belangstelling voor het event met een paar honderd Belgische bezoekers en ook bezoekers uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Slovenië en Zwitserland. Valk: “We zien de internationale aantrekkingskracht licht toenemen, maar voor ons was het belangrijkste dat bezoekers uit alle windstreken van Nederland kwamen. Voorheen kwam het overgrote merendeel uit Zuidwest-Nederland, dat was nu meer verspreid over de omliggende regio’s. Dat sluit perfect aan op ons nationale concept. Mede dankzij de finale van de Auto- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competitie was met name de dinsdag een door studenten drukbezochte beursdag. Ook die ontwikkeling juichen wij enorm toe.”

Het kennisprogramma vormde ook deze editie een belangrijke rol op de beurs. Verdeeld over vier kennisdomes werden dagelijks zestien sessies aangeboden. Twee van de vier domes waren dit jaar uitgebreid naar 100 zitplaatsen. Ook was het de eerste editie van de beurs waarbij iedere bezoeker een smartbadge ontving.

De eerstvolgende editie van Auto Prof – AMT Live is op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 februari 2021 in Evenementenhal Gorinchem.