Zakelijk succes op Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Tooling Event | Expovisie

Zakelijk succes op Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Tooling Event

Exposanten hebben uitstekend zaken gedaan op de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event 2008. De gezamenlijke beurscombinatie, gehouden op 12 en 13 november in Jaarbeurs Utrecht, heeft enkele tientallen meer bezoekers getrokken dan vorig jaar; kredietcrisis ten spijt.

Exposanten hebben uitstekend zaken gedaan op de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event 2008. De gezamenlijke beurscombinatie, gehouden op 12 en 13 november in Jaarbeurs Utrecht, heeft enkele tientallen meer bezoekers getrokken dan vorig jaar; kredietcrisis ten spijt.

Zowel exposanten als bezoekers waren zeer te spreken over de kwaliteit van de beurzen. “We zijn positief verrast over de kwaliteit van de bezoekers. We spraken veel eindgebruikers met beslissingsbevoegdheid van grote IT bedrijven met grote investeringsbudgetten en hebben zeker 150 gekwalificeerde leads binnengehaald”, aldus Carel Bak, Sales Manager bij Riverbed. Leon Verschoor, Inkoper bij een pensioenfonds, vertelt verder: “Dit ICT-event is, naast een aantal vendor events, de belangrijkste in Nederland. Wij gaan binnenkort een aanbesteding doen en ik ben hier om achtergrondinformatie te verzamelen en nieuwe ideeën op te doen. Ik heb zeker een aantal ontwikkelingen gezien die ik niet kende en dus is mijn beursbezoek voor mij een succes.”  

 

Bewuste segmentatie

Project Manager Marloes van den Berg van VNU Exhibitions kijkt eveneens terug op een geslaagd evenement. “Een bijzonder mooi resultaat, we zijn hier meer dan tevreden mee. We zijn erin geslaagd om, ondanks het roerige economische klimaat, een beurs op niveau neer te zetten. Mensen hebben heel bewust voor hun beursbezoek gekozen. Dit toont aan dat interessegebieden security, storage, Open Source en IT-beheer nog steeds hoog op de agenda staan en dat de investeringsbehoefte ook in moeilijke tijden onverminderd blijft bestaan. En dat is ook logisch: je kunt het je als organisatie namelijk ook niet veroorloven om security en storage op zijn beloop te laten.” De vier beurzen worden dan ook heel bewust apart neergezet. Van den Berg: “Op deze manier kunnen we mensen specifieke informatie bieden. Segmentatie maakt het voor mensen duidelijk; ze weten precies waar ze naar toe gaan en waarvoor ze komen. De interesse voor en grote toeloop richting de diverse seminars onderstreept dit. De seminars met thema Hacking van dummies op Infosecurity.nl trokken volle zalen: op één seminar kwamen rond de 400 geïnteresseerden af, dat is echt ongekend.”  

 

Succesvolle introductie Exporoute

Opvallend was verder dat dit jaar bezoekers hun beursbezoek veel beter voorbereidden dan voorheen. Om bezoekers een handje te helpen bij hun beursvoorbereiding introduceerde VNU Exhibitions samen met Marqit dit jaar de tool Exporoute: een matchingmodule waarmee bezoekers worden gekoppeld aan standhouders. “Een groot succes”, aldus Van den Berg. “Door de invoering van Exporoute hebben we een hogere commitment gekregen bij bezoekers omdat ze voorafgaand aan de beurzen al zeer goed geïnformeerd zijn en hun beursbezoek dus ook effectief kunnen voorbereiden. Dit uit zich in een kleinere marge tussen werkelijke bezoekersaantallen en vooraanmeldingen.” Mark Samsom, Datacenterspecialist bij Cisco beaamt dit: “Ik ben erg positief over de beurzen. De mensen waarmee we praten komen echt met een doel en hebben zich van te voren goed geïnformeerd.” Exporoute is inmiddels genomineerd voor de UFI ICT Award als ‘Best Web Application for Visitors’. De award wordt op 3 december aanstaande uitgereikt in Brno, Tsjechië.   

 

De 2009-editie van Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event wordt gehouden op 4 en 5 november 2009, wederom in Jaarbeurs Utrecht. De Belgische edities van Infosecurity en Storage Expo vinden plaats op 25 en 26 maart 2009 in Brussels Expo, Brussel. Nieuw in België is de toevoeging van NetworkExpo aan de beurscombinatie: een vakbeurs die zich focust op netwerken en infrastructuur.