Wethouder Vliegenthart overhandigt RAI-Wajongers arbeidscontract | Expovisie

Wethouder Vliegenthart overhandigt RAI-Wajongers arbeidscontract

Tijdens een feestelijke ceremonie heeft wethouder Vliegenthart op woensdag 13 januari zeven RAI-Wajongers een arbeidscontract overhandigd. Sinds oktober vorig jaar zet de RAI zich in als erkend leerbedrijf om mensen met een beperking voor te bereiden op de arbeidsmarkt en is daarmee de eerste beurs- en congresorganisatie in Nederland die dat doet. Hiermee levert de RAI een bijdrage aan de afspraak van het bedrijfsleven en de overheid in 2026 in totaal 125.000 extra banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De wethouder Werk, Inkomen en Participatie benadrukte dat het voor mensen met een arbeidsbeperking niet vanzelfsprekend is om zonder hulp terecht te komen op de arbeidsmarkt. De uitreiking van de contracten was daarom een belangrijke mijlpaal, ook voor het UWV, ROC Amsterdam en WSP Groot-Amsterdam met wie RAI Amsterdam nauw samenwerkte.

De jongeren werken drie dagen per week en gaan een dag naar school waar zij opgeleid worden tot ”Medewerker Hospitality en Dienstverlening”. Ze krijgen, ondersteund door een job-coach en een werkbegeleider, een interne bedrijfsopleiding op maat gemaakt voor RAI Amsterdam door het ROC van Amsterdam.

Na de ceremonie vond onder leiding van wethouder Vliegenthart een dialoog plaats met een aantal Amsterdamse bedrijven, waaronder RAI Amsterdam en WSP Groot-Amsterdam. Deze dialoogsessie had als gezamenlijk doel om de implementatie van de Participatiewet in amsterdam te bevorderen.

Foto: Jules Broex; Burak Dagdelen; Hans Bakker, Algemeen Directeur RAI Amsterdam; Jim Vaessen; Wethouder Vliegenthart; Melissa van Veen en Michel Raspoort