Welding Week Nederland vervangt NIL Verbindingsweek in 2020
Welding Week Nederland 2020

Easyfairs lanceert Welding Week Nederland

Beursorganisator Easyfairs lanceert in samenwerking met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) een Welding Week Nederland. Het evenement zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Onder de naam Welding Week powered by NIL vervangt het NIL Verbindingsweek.

Tweejaarlijks

Welding Week Nederland wordt een tweejaarlijkse beurs op de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem: Next Level. Het vakevent zal niet alleen een platform bieden aan lastechniek, maar juist aan alle onderdelen van de verbindingstechniek: lijmen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen. “Die stap kunnen we nu maken met de komst van Welding Week Nederland”, zegt Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland.

Metavak

Het vakevent voor verbindingstechnieken vindt gelijktijdig plaats met METAVAK, de vakbeurs voor de metaalbewerking. Waar Easyfairs zich bezig gaat houden met de organisatie van Welding Week, focust het NIL zich volledig op de organisatie van het NIL/BIL lassymposium dat tegelijk met Welding Week wordt gehouden. Het symposium vindt plaats in één van de congresruimten naast de beursvloer, ook op de bovenverdieping. Van Hooff: “Door deze nieuwe verdeling en samenwerking kunnen we zowel het symposium als het vakevent een kwaliteitsimpuls geven.”

Europees portfolio

Voor Easyfairs betekent de lancering van Welding Week in Nederland een uitbreiding van haar Europese portfolio. Zo vindt Welding Week eens in de vier jaar plaats in Antwerpen (19, 20 en 21 november 2019 in Antwerp Expo). Daar is de beurs een gevestigde titel en die ambitie spreekt Easyfairs ook uit voor Nederland.

Van Hooff: “We zijn erg blij dat Welding Week nu een editie in Nederland krijgt. Onze exposanten en bezoekers krijgen zo de kans om eenvoudig internationaal stappen te zetten. Voor de eerste editie in Nederland profiteren wij van de ervaringen van onze Belgische collega’s. Daarom trekken we samen met hen op en kunnen we gebruik maken van elkaars netwerken.”