Warm Design District trekt 10 procent meer bezoekers | Expovisie

Warm Design District trekt 10 procent meer bezoekers

Na drie warme dagen stopte voor Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam de teller op een totaal van 7.618 bezoekers, 10 procent meer dan vorig jaar. Van 6 tot en met 8 juni was ruim 10.000 vierkante meter beursvloer gevuld met presentaties van 200 interieurmerken. Ook waren er op deze 16e editie exposities van design academies en jonge ontwerpers en werden er meerdere lezingen gehouden.

District Awards

Op vrijdagochtend tijdens het deelnemersontbijt werden door de jury de District Awards uitgereikt. In de categorie ‘product’ werd de 3e prijs uitgereikt aan de stoel van SV Collection en de 2e prijs ging naar CooLoo met hun zero waste coating. De 1e prijs was voor de Cast van Cowerk; een echt circulair flexibel meubelsysteem gemaakt met minimale handelingen en toevoegingen.
Daarnaast werd er nog een prijs uitgereikt voor beste stand. Deze ging naar de stand van Abet Laminati, waarin geen product te zien was, maar gekozen is voor alleen een merkbeleving. De prijs voor beste bedrijf ging naar Label Breed en de prijs ‘exceptioneel’ ging naar Kogros met de start up Moods.

Bijzondere locaties

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Waar het event volgend jaar wordt gehouden is nog onbekend maar de datum staat al wel vast: 5, 6 en 7 juni 2019.