Vermaat Groep uitbater nieuw restaurant MECC Maastricht | Expovisie
Impressie renovatie MECC Maastricht

Vermaat Groep uitbater nieuw restaurant MECC Maastricht

Vermaat Groep wordt de uitbater van het nieuwe, nog te realiseren, restaurant in MECC Maastricht. De keuze is gemaakt via een tender. Het winnende concept van Vermaat Groep sprong eruit vanwege de uitgebreide en zeer creatieve presentatie, met oog voor detail én duurzaamheid.

zorgvuldige pitch

“Na een zeer zorgvuldige pitch is op basis van het concept en de zeer uitgebreide presentatie, volledig in lijn met onze visie en ambitie, de keuze gevallen op Vermaat Groep. Een professionele partner waar we voor nu en de toekomst het volle vertrouwen in hebben en die de kwaliteit en creativiteit kan leveren om onze campus én onze organisatoren en bezoekers op de juiste manier en op het juiste moment te bedienen”, aldus Rob van de Wiel, Algemeen Directeur van MECC Maastricht.

Naast de exploitatie van de horecagelegenheid in het splinternieuwe congrescentrum dat in het voorjaar van 2021 geopend wordt, wordt Vermaat Groep ook de vaste cateraar voor congressen, beurzen en evenementen die plaatsvinden in MECC Maastricht. MECC Maastricht biedt organisatoren ook de mogelijkheid een andere cateraar te kiezen voor hun evenement.

Sociale interactie

Met het nieuwe restaurant en het congrescentrum in het hart van de Brightlands Maastricht Health Campus, wil MECC Maastricht een plek creëren waar kennis gedeeld kan worden en waar sociale interactie tussen de verschillende wetenschappelijke instellingen en bedrijven uit de omgeving kan plaatsvinden. Denk hierbij aan medewerkers, bezoekers en studenten van het MUMC+, Universiteit Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus en overige omliggende bedrijven. Zij kunnen hier zowel overdag als ’s avonds terecht voor een kop koffie, een lunch, een borrel of  diner.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het aanbod en de inrichting van het nieuw te realiseren restaurant zullen aansluiten bij de missie van MECC Maastricht: hospitality beyond boundaries. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is hierin net zo belangrijk als economisch belang. De basis van het horecaconcept wordt dan ook gevormd door gezonde maaltijden van topkwaliteit met veel lokale ingrediënten en aandacht voor duurzaamheid. Tot slot draagt het restaurant ook bij aan de werkgelegenheid in de omgeving, aangezien alle nieuwe medewerkers actief worden geworven in de regio.

Meer open karakter

Bij de upgrade en uitbreiding van het nieuwe congrescentrum is een meer open karakter van het gebouw als doel gesteld. MECC Maastricht is niet langer een gesloten omgeving enkel gericht op directe klanten. MECC Maastricht vervult op de Brightlands Maastricht Health Campus zo ook een maatschappelijke en sociale functie, letterlijk en figuurlijk in het hart van de campus.