Verhoeven leiding MTD Expo Techniek | Expovisie

Verhoeven leiding MTD Expo Techniek

Hans Verhoeven heeft de algemene leiding van MTD Expotechniek in Boxtel overgenomen van oprichter en eigenaar Michael Michiels. Verhoeven, zelf al weer een tijdje rentenierend, na de verkoop van zijn eigen bedrijf, kreeg de kriebels om toch weer in de beurzen en evenementenwereld actief te worden. En Michael  Michiels zag voor zichzelf een toekomst in de aandacht voor bijzondere projecten. Geen moeite om een stapje terug te doen, vertelde de laatste lachend op een bijeenkomst in Amsterdam Arena. “Die rol van waterdrager past me wel.“Toch dan de vraag waarom een man van buiten, terwijl dochters en zoon ook in de zaak actief zijn.

Michiels: “Het begrip buitenstaander is maar ten dele van toepassing. Ik ken Hans al jaren als een collega met wie ik veel heb samengewerkt. Hij kende de verhuurmarkt in de beurzen en evenementenwereld vooral vanuit de verwarmings- en koelingskant. Toen hij zijn bedrijf aan Energyst BV verkocht, bleven we contact houden.”

 

Maar tussen bier & bitterbal en het overdragen van een eigen onderneming zit wel een wereld van verschil.

Michael Michiels: “Ontkennen heeft geen zin. Ik was klaar voor nieuwe uitdagingen. De dagelijkse leiding van een onderneming die groeit, zoals wij dat doen, het is niet mijn ding. Veel liever bemoei ik me met nieuwe projecten. Nieuwe ontwikkelingen en met het onderhouden van ons uitgebreide netwerk. Straks bijvoorbeeld met een sterke focus op de Duitse markt. Dan kun je zeggen dat de kids rijp zijn voor de algehele leiding. Ik zie dat anders. Zij zijn hartstikke goed, maar je wilt het ze nog niet aandoen om al die zorgen en de last van het voeren van de leiding te moeten voelen. Een ervaren man als Verhoeven weet daar veel beter mee om te gaan. De tijd voor dochters en zoon komt nog. Trouwens, dat hebben we vanzelfsprekend ook uitvoerig met ze besproken.”

 

Foto:  “Waterdrager” Michael Michiels en nieuwe mede-eigenaar MTD Expo Techniek Hans Verhoeven