Vélovak trekt meer bezoekers | Expovisie

Vélovak trekt meer bezoekers

De derde editie van de fietsvakbeurs Vélovak op 22, 23 en 24 september in Evenementenhal Gorinchem, heeft met 2.113 bezoekers een nieuw record gehaald. Er waren ruim 500 vakprofessionals meer dan vorig jaar. Ook het aantal exposanten groeide van 66 in 2018 naar 99 dit jaar, waarvan 58 exposanten voor het eerst deelnamen aan de beurs.

Kwaliteit voor kwantiteit

Alle beursdagen werden dit jaar beter bezocht dan vorig jaar. De grote uitschieter was de tweede dag met meer dan 1.100 bezoekers uit de fietsbranche. Mascha de Bruin, Head of Event: “Dit was een editie die precies laat zien waar we naar toe willen, mede dankzij de groei in exposanten- en bezoekersaantallen zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Onze exposanten waren erg tevreden en hebben kwalitatief goede gesprekken gevoerd. Dat is iets waar we enorm op sturen. We willen niet per se de grootste zijn, maar kwalitatief wel de beste.”

Scooters & brommers

Dit jaar was de beurs niet alleen gericht op fietsen, maar konden bezoekers ook de nieuwste scooters en brommers bezichtigen. Een ander nieuw onderdeel was het Vélovak Innovatieplein, opgezet met Nieuwsfiets. Op dit plein konden de bezoekers innovaties zien en uitproberen, die ontworpen waren door designstudio’s.

Fietsenmaker van het jaar 2019

Ook dit jaar werd gestreden om de eretitel ‘Fietsenmaker van het jaar 2019’, oftewel om de Vélovakman Award. Deze wedstrijd vond plaats in de arena. De finale werd gewonnen door Justin Brand van Justin’s Fietsservice. Hij ging naar huis met een waardecheque, een grote beker en een Vélovakman-certificaat 2019.

Vélovak 2020

De vierde editie van Vélovak vindt plaats op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 september 2020. Er was tijdelijk sprake dat Vélovak mogelijk haar zondag zou inruilen voor een woensdag als beursdag, vanwege onder meer een logistieke uitdaging. Daar is inmiddels een oplossing voor gevonden, waardoor Vélovak in 2020 haar traditionele beursdagen behoudt: zondag, maandag en dinsdag.