Van Woonevent Maastricht naar ‘De Week van Design’ | Expovisie

Van Woonevent Maastricht naar ‘De Week van Design’

Design, kunst, architectuur, interieur, cultureel erfgoed en de aanwezige creatieve industrie van de stad Maastricht en de provincie Limburg zijn door middel van initiatieven als Woonevent Maastricht, Designroute Maastricht en The Great Indoors op unieke wijze samengebracht binnen ‘De Week van Design’.Design, kunst, architectuur, interieur, cultureel erfgoed en de aanwezige creatieve industrie van de stad Maastricht en de provincie Limburg zijn door middel van initiatieven als Woonevent Maastricht, Designroute Maastricht en The Great Indoors op unieke wijze samengebracht binnen ‘De Week van Design’.

Met gebundelde kracht is heel Maastricht in een woon –en designsfeer ondergedompeld, het geen met zekerheid frisse ideeën, nieuwe kennis en smaakvolle ontwerpen heeft opgeleverd. De brede samenwerking heeft alle initiatieven versterkt en ervoor gezorgd dat het in de hele stad aangenaam bruiste en borrelde. Juist met deze ‘Week van Design’ zet Maastricht zich nadrukkelijk op de kaart als stad van gedurfde design en architectuur.

René Hanssen, Directeur MECC Maastricht:  " Met Woonevent Maastricht hebben we ons én de stad Maastricht én de provincie Limburg een nieuwe uitdaging gegeven waar we voorlopig nog niet klaar mee zijn. ‘De Week van Design’ is een traditie in wording, een evenement in ontwikkeling. Het resultaat moet zijn een in de tijd en plaats samengebald moment in het jaar, het fysieke hoogtepunt, waarin alle marktkrachten en ontwikkelingen even aan het oppervlak komen. De voorbereidingen voor ‘De Week van Design 2008’ zijn reeds gestart”.

Woonevent Maastricht heeft het in zich om een bijdrage te leveren aan de ambities van de stad en de provincie om Maastricht een eigen gezicht te geven op het gebied van kunst, interieur, design, architectuur en culturele erfgoed. Dat blijkt wel uit de belangstelling en het enorme enthousiasme van zowel de (internationale) pers als de bezoekers van Woonevent Maastricht en Designroute Maastricht.  

Woonevent Maastricht, een 3D versie van een interieurblad
Ingrid van der Linden, Product Manager Woonevent Maastricht: " Woonevent Maastricht biedt hét platvorm om trends en ideeën te presenteren op het gebied van wonen/wooncomfort. Tijdens Woonevent Maastricht konden de bezoekers bij verschillende (interieur)specialisten terecht voor 

interieurideeën, de laatste woontrends, boeken, uiteenlopende woonstijlen,de mooiste woonaccessoires, kwalitatieve bouwmaterialen, unieke tentoonstellingen, persoonlijk advies, workshops, demonstraties en nog veel meer…Onze doelstelling om iedere bezoeker van minimaal 1 nieuw idee te voorzien is zeker gelukt!"

   1. TUNNEL VAN LICHT vormgevers

   Een tunnel van beleving, waar men vanuit de buitenwereld binnenstapt en men in de juiste stemming 

   wordt gebracht voor een onvergetelijke ontmoeting met design en interieur.

 2.MIXED DESIGN NL B D

   De grensoverschrijdende Euregionale tentoonstelling MIXED DESIGN NL B D met klinkende namen en     nieuw talent. Hét platvorm voor (toekomstig) talent uit de Euregio.

  3.15.000 m² VOLOP INSPIRATIE OP WOONGEBIED

  Woonevent Maastricht als zijnde dé beurs voor woon- en designliefhebbend Zuid-Nederland en aanliggende 

  grensgebieden presenteert een eigen visie op wonen, dit in samenwerking met gerenomeerde partijen op het
  gebied van kunst, design en interieur

   4.DESIGNROUTE MAASTRICHT 

 Woonevent Maastricht laat ‘Het interieur van Maastricht’ zien. Speciaal geselecteerde (woon)winkels, 
  architectonische bezienswaardigheden, culturele initiatieven en unieke tentoonstellingen liggen op de route.

Woonevent Maastricht & Designroute Maastricht vinden volgend jaar plaats van woensdag 22 t/m zondag 26 oktober 2008 in MECC Maastricht. De volledige persmap van Woonevent Maastricht 2007 vindt u online.