Vakbeurs Openbare Ruimte trekt ruim 1.500 bezoekers | Expovisie

Vakbeurs Openbare Ruimte trekt ruim 1.500 bezoekers

De Vakbeurs Openbare Ruimte, Vakbeurs Klimaat en Vakbeurs Mobiliteit die gezamenlijk plaatsvonden op 6 februari 2020 in Brussels Expo, hebben een bezoekersrecord van 1.590 professionals bijeen gebracht. De sfeer werd door de bezoekers gemiddeld beoordeeld met een 7,8. De diversiteit van de geëxposeerde producten en diensten kreeg een 7,5.

Toekomstgerichte lezingen

Vragen die op het netwerkevenement aan bod kwamen waren bijvoorbeeld: welke innovaties gaan onze toekomst kleuren en hoe houden we de steden bereikbaar en klimaatbestendig? Hoe ziet de toekomst van onze publieke ruimte eruit? De antwoorden werden gezocht in de vorm van ontmoetingstuinen tot aan waterbuffers en van biodiversiteit tot aan ondergrondse transport.

De toepassing van data voor gemeenten en het belang van samenwerking werden duidelijk in de lezing van Giuliano Mingardo van Erasmus Universiteit Rotterdam. Riet Liesmont kaartte de overbrugging met de klimaatproblematiek aan:”Klimaatoplossingen dienen steeds meegenomen te worden bij de inrichting van de openbare ruimte en zijn niet meer los van elkaar te zien. Samen met de sprekers konden we vaststellen dat de deelnemers echt bezig zijn met een klimaatbestendige inrichting en dat we hun zeker hebben geïnspireerd,” aldus Liesmont. Brenda Swinkels  hield haar lezing in een kas die midden op de beursvloer was geplaatst. Haar presentatie betrof verticale bossen, ofwel bomen geplant tegen de gevels van gebouwen.

De volgende editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 4 februari 2021.