TrendZ Voorjaar introduceert digitale beurstas | Expovisie
Digitale beurstas met smartbadge technologie op TrendZ

TrendZ Voorjaar introduceert digitale beurstas

Easyfairs introduceert op de komende editie van Trendz Voorjaar in januari de digitale beurstas met smartbadge technologie. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt waarmee de bezoeker exposantenstands kan scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie over wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Digitale beurstas

De smartbadge dient als een digitale beurstas voor bezoekers. Mascha de Bruin, Global brand manager TrendZ: “Je kan zeggen dat het tillen van zware tassen met brochures en dergelijke verleden tijd is. Bovendien ontvangt de bezoeker na het bezoek een e-mail met een handig overzicht welke stands hij of zij precies bezocht heeft. Verder ontvangt de bezoeker alleen digitale informatie van exposanten waarin hij of zij zelf interesse heeft getoond en krijgt dus zo geen spam binnen.”

Hostessen

Vanaf 2020 gaan alle beurzen van Easyfairs in Nederland werken met deze smartbadge technologie. De Bruin: “Het is voor zowel onze bezoekers als exposanten volledig nieuw. Daarom zetten we tijdens de beurs hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge. Maar het is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool om informatie te verzamelen, want de bezoeker hoeft enkel de badgelezer van de exposant aan te raken met zijn of haar badge. Vervolgens gaat een groen lichtje aan en de badgelezer piept. Later op de dag ontvangt de bezoeker alle verzamelde exposanteninformatie per mail.”

Milieu

De technologie past binnen de Visit the Future missie van Easyfairs. Het verzamelen van informatie wordt erdoor vereenvoudigd maar ook zal de smartbadge veel drukwerk besparen en is daarom beter voor het milieu.

De editie van Trendz Voorjaar waarbij de smartbadge technologie wordt geïntroduceerd is op 12, 13 en 14 januari 2020 in Evenementenhal Gorinchem.