Toename bezoekers EFFF / BBB | Expovisie

Toename bezoekers EFFF / BBB

Donderdag 29 januari, 17.00 uur, was de editie 2009 van de jubilerende horecabeurzen European Fine Food Fair (EFFF) en BBB een feit. Organisator MECC Maastricht kon de balans opmaken van 4 dagen vakbeurs; de resultaten zijn naar grote tevredenheid en stemmen positief over het toekomstperspectief.Donderdag 29 januari, 17.00 uur, was de editie 2009 van de jubilerende horecabeurzen European Fine Food Fair (EFFF) en BBB een feit. Organisator MECC Maastricht kon de balans opmaken van 4 dagen vakbeurs; de resultaten zijn naar grote tevredenheid en stemmen positief over het toekomstperspectief. BezoekersRuim 24400 bezoekers togen afgelopen week richting MECC Maastricht voor inkoopzaken, het opdoen van nieuwe contacten, inspiratie en kennisoverdracht. Een stijging van 4.7% ten opzichte van het aantal bezoekers van de vorige edities in 2008. Daar waar de BBB zich mocht heugen in een procentuele stijging van 6.8%, liet het aantal bezoekers van EFFF een lichte daling zien van 1.6%. Dit laatste heeft alles te maken met het sterk verscherpte toelatingsbeleid. De daling werd dan ook niet als negatief ervaren maar juist als winst gezien. “De kwaliteit van de beursbezoeker is de juiste. Dit stelde ons in staat optimale aandacht te geven aan (potentiële) klanten. De geschreven orders en nieuwe opgedane contacten maken onze beursdeelname tot een succes", aldus een enthousiaste standhouder van de EFFF.

 

Nieuw elan

Het openingsprogramma van de horecavakbeurzen in Maastricht, dit jaar voor het eerst in de avonduren, trok traditiegetrouw veel extra belangstelling. MECC Maastricht-directeur René Hanssen wees op de steeds centralere rol van de regio in de hedendaagse gastronomie. “Met Maastricht als gastronomsiche hoofdstad, biedt de omgeving inspirerende ingrediënten in de breedste zin van het woord“. Met Clairy Polak als gastvrouw werd het openingsprogramma voortgezet met een openingswoord van Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, waarna de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs werd uitgereikt. Daarna namen de zes 3-sterrenchefs Jonnie Boer, Sergio Herman, Cees Helder, Peter Goossens, Geert van Hecke en Pierre Wynants de show over met een culinaire discussie. Aansluitend was er een groot feest, georganiseerd door Moët Hennessy en MECC Maastricht.

 

Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

MECC Maastricht heeft met innovatie de autoriteit van haar horecabeurzen wederom kracht bijgezet. De bezoekersaantallen tonen aan dat de oudste horecavakbeursbeurs van Nederland (BBB, 55 jaar) en de EFFF (15 jaar) voorzien in een grote behoefte binnen de branche. KHN-topman Lodewijk van der Grinten onderstreepte dit in zijn betoog tijdens de Nacht van de Gastronomie. Ondanks het geweld van de Horecava benadrukte hij het belang dat BBB en EFFF in Maastricht blijven bestaan en blijven innoveren. Beide beurzen zien dan ook een grote toekomst tegemoet waarbij ze op de volledige steun van KHN mogen rekenen. In 2010 gaan beide beurstitels op maandag 25 januari van start .