Toekomst Floriadeterrein | Expovisie

Toekomst Floriadeterrein

De gemeente Haarlemmermeer besluit pas na de verkiezingen over de toekomst van het terrein van de Floriade 2002. Aanvankelijk zou twee weken geleden met enig feestelijk vertoon de intentieovereenkomst tussen de gemeente, Libéma en enkele andere exploitanten van het voormalige Floriadeterrein getekend worden. Onder druk van de omstandigheden is nu gekozen voor een tijdstip na de verkiezingen.De invulling van het terrein, waarvoor Libéma de optie heeft er een beurs en congresaccommodatie van te maken en er ook ruimte komt voor een Mysteryland, stuit nog steeds op enig verzet vanuit de aangrenzende woonwijken. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente zijn die bezwaren niet van invloed op de beslissing. “Al die mensen hebben in hun koopovereenkomst van hun woning getekend voor de aanwezigheid van een evenemententerrein. Maar het is waar, veel heeft te maken met de mate waarin overlast voor de wijk toch beperkt wordt.”

 

Libéma heeft in haar plannen de realisatie van een evenementenhal van circa 1.500 m2 opgenomen en heeft voor het komend seizoen al plannen voor 3 tot 5 evenementen waaronder een zandsculpturen festival en de manifestatie 400 jaar Destination Down Under, 400 jaar betrekkingen Nederland Australië.

In de exploitatie van haar deel van de voormalige Floriade wordt vooral gemikt op evenementen en bijeenkomsten in het verlengde van het karakter van het terrein en zijn vroegere invulling.