Thema Huishoudbeurs 2018 is Goud | Expovisie
Huishoudbeurs 2018 - thema goud

Thema Huishoudbeurs 2018 is Goud

Geïnspireerd door de Olympische Winterspelen heeft de organisatie van de Huishoudbeurs dit jaar ”goud” als thema gekozen. De kleur wordt niet alleen in de aankleding doorgevoerd, ook bezoekers worden opgeroepen zich in een gouden outfit uit te dossen, zijn er gouden stofzuigers en kranen aanwezig op de beurs en krijgt de bezoeker dagelijks een ‘gouden tip’. Naast dit gouden thema is ook het sportelement dit jaar een belangrijk onderdeel. Zo wordt de opening, in samenwerking met het SBS6-programma Vet Fit, op sportieve wijze geopend door presentatrice Irene Moors en drievoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky.

Huishoudbeursshopper

Bezoekers kunnen alle wedstrijden waar Nederland is vertegenwoordigd live bekijken op grote TV-schermen in het speciaal geopende ‘Olympisch Café’. De Huishoudbeursshopper is dit jaar in een gouden kleur verkrijgbaar en de huis-DJ staat te draaien in een gouden Mini. Beursmanager Nicole Babay: “De Olympische Winterspelen vallen precies in de periode, dat de Huishoudbeurs plaatsvindt. Daarom openen we het evenement op zaterdag 17 februari, samen met Irene Moors en Remy Bonjasky, lekker sportief met een speciale work out. Op die manier worden de spieren, inclusief de lachspieren, even goed opgewarmd. Er worden ten slotte flink wat meters afgelegd met alles wat er te doen is tijdens de Huishoudbeurs”.

Onderzoek kennis van zaken van Olympische Winterspelen

Uit onderzoek onder ruim 800 Huishoudbeursbezoekers blijkt, dat zij goed op de hoogte zijn van de Olympische Winterspelen 2018. Zo weet 70 procent dat de Spelen in Zuid Korea plaatsvinden, is Sven Kramer met 55 procent de meest favoriete schaatser, kijkt 67 procent het liefst met het gezin naar de wedstrijden en verwacht 36 procent dat Nederland tussen de 11 en 15 gouden medailles gaat winnen. 64 procent kijkt het liefst naar schaatsen en dan met name de lange afstanden, gevolgd door kunstschaatsen (42 procent) en shorttrack schaatsen (32 procent). Zelf schaatsen heeft niet de voorkeur, maar liefst 25 procent heeft ergens in de vorige eeuw voor het laatst geschaatst, 5 procent zelfs nog nooit.

Huishoudbeurs 2018 vindt plaats van 17 tot en met 25 februari 2018 in RAI Amsterdam.