TERTS behoudt int. koppositie | Expovisie

TERTS behoudt int. koppositie

Na 10 dagen van uitermate veel belangstelling, is duidelijk dat The European Road Transport Show, ook bekend als de BedrijfsautoRAI,  de koppositie bezet als toonaangevende Europese vakbeurs in de oneven jaren. Bijna 150.000 bezoekers kwamen naar de show. Met een groei van 23 procent in aantal bezoekers, een constant hoge kwaliteit van deze bezoekers en een zeer drukbezochte internationale persdag bewijst TERTS wederom haar fuctie als internationaal platform voor de branche.Na 10 dagen van uitermate veel belangstelling, is duidelijk dat The European Road Transport Show, ook bekend als de BedrijfsautoRAI,  de koppositie bezet als toonaangevende Europese vakbeurs in de oneven jaren. Bijna 150.000 bezoekers kwamen naar de show. Met een groei van 23 procent in aantal bezoekers, een constant hoge kwaliteit van deze bezoekers en een zeer drukbezochte internationale persdag bewijst TERTS wederom haar fuctie als internationaal platform voor de branche.

Start Future Now!

Meer dan 150 primeurs en veel noviteiten op het gebied van duurzame en mileuvriendelijke transportoplossingen werden bekeken door bijna 150.000 bezoekers. De bezoekers kwamen uit 47 verschillende landen en bestonden voor 47 procent uit beslissers binnen de industrie. “TERTS heeft haar reputatie als leidende beurs voor de sector ruimschoots bewezen,” aldus Ron Bonsen, voorzitter van het Tentoonstellings Comité. “Ons doel, de vakbezoekers te laten kennismaken met de vele nieuwe mogelijkheden voor de transportbranche, is behaald. Op de beurs kwamen de inspanningen die de industrie zich heeft getroost ten aanzien van de milieuproblematiek duidelijk naar voren. We zijn zeer tevreden over de belangstelling die dit trok van nationale en internationale vakbezoekers.”  

Fernand Molenschot, Senior Product Manager bij Amsterdam RAI, stelt: “We zijn zeer tevreden en trots met de groei van het aantal bezoekers, tegen de huidige trend in. Momenteel dalen de bezoekersaantallen voor de meeste internationale beurzen in de transportsector. Dankzij een uitgebreide media campagne, een aangepaste verspreiding van toegangskaarten en de inspanningen van onze exposanten om hun relaties naar de beurs te trekken, hebben we deze groei weten te realiseren.”

Goede zaken – tevreden exposanten

Tijdens TERTS 2007 was er veel aandacht voor ‘smart solutions’ met name op ICT gebied. Telematica zoals onderhoud- en fleetmanagement, krijgt binnen de transportsector een steeds grotere rol. Desmond van Kooten van GPS-Buddy, samenwerkend met Garmin: “We hebben een zeer goede beurs gehad. De markt voor fleetmanagement systemen zit in de lift en dat hebben we gemerkt op onze stand. We zijn bijzonder actief bezig geweest mensen naar de stand te trekken en dat heeft resultaat opgeleverd. Het juiste publiek, heel veel leads, we hebben ons sterk kunnen profileren!”

Ook de trailerbouwers en speciale voertuigen mochten zich verheugen in een sterke toename van interesse voor hun producten. "Wij hebben onze presentatie op deze TERTS het thema milieu en geluid meegegeven en we zijn bijzonder tevreden met de aandacht hiervoor, mede dankzij de aandacht van de deelnemers die het PIEK congres bezochten," aldus directeur Hans van Eck van de Van Eck Group. "Sowieso was het bezoek aan onze stand zeer goed, we hebben veel contacten gemaakt. Tegen onze verwachting in hebben we ook internationaal bezoek mogen verwelkomen en goede zaken kunnen doen. We zullen er in 2009 zeker weer bij zijn."

Dick Bakker, importeur van Sor Iberica, voegt daar aan toe: "Onze doelstelling was naamsbekendheid verkrijgen en klantenbinding. Het was voor ons niet de eerste keer dat wij als importeur aan de BedrijfsautoRAI meededen en we hebben wederom een goede en succesvolle beurs gehad."

Lichte bedrijfswagens in de lift

De belangstelling voor lichte bedrijfswagens was merkbaar goed. René Roggen, Algemeen Directeur van GM Nederland: “We zijn zeer tevreden over het door TERTS gevoerde uitnodigingsbeleid en de prijs van de toegangskaarten. Het heeft merkbaar resultaat opgeleverd, het heeft ons veel orders en veel leads gebracht.”

Kwantiteit en kwaliteit

De zware vrachtwagens trokken traditioneel veel aandacht van zowel chauffeurs als ondernemers. Boudewijn Heilijgers, directeur van Mercedes/Daimler Chrysler: "Wij zijn buitengewoon tevreden, zowel voor wat betreft het aantal, als de kwaliteit van de bezoekers. Niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend, hebben we opmerkelijk veel bezoek op de stand gehad. Daaronder veel chauffeurs. Met de huidige krappe arbeidsmarkt is dat een zeer goede zaak, de chauffeur is een belangrijke doelgroep voor ons." Hij vervolgt: "We hebben boven verwachting goede zaken gedaan, zowel voor de bestelwagens als voor de vrachtwagens. Het heeft onze planning ruimschoots overtroffen en ik denk dat we alvast mogen concluderen dat 2008 een bijzonder goed jaar zal zijn voor de branche."

OICA komt naar de RAI

De ‘General Assembly’ van de OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles, ofwel de internationale branchevereniging van fabrikanten en importeurs van wegvervoermiddelen) komt naar Amsterdam RAI. De jaarvergadering zal plaatsvinden tijdens de volgende editie van The European Road Transport Show, in het najaar van 2009.

Over The European Road Transport Show

The European Road Transport Show (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI, is hét internationale platform voor de Europese vrachtwagenindustrie en het goederentransport over de weg. De tweejaarlijkse vakbeurs toont naast vracht- en bestelwagens ook trailers, speciale voertuigen, componenten, accessoires, telematica/IT en transportoplossingen. Tijdens TERTS worden de winnaars van de International Truck of the Year (TOY), de International Van of the Year (VOY) en de European Road Transport Innovation Award bekend gemaakt. De volgende editie van TERTS vindt plaats in het najaar van 2009 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.roadtransportshow.com.