Techni-Show | Expovisie

Techni-Show

Het gaat steeds beter met de Nederlandse maakindustrie. Dat was de teneur op de Techni-Show. Dit viel letterlijk af te lezen uit het aantal met de hand geschreven briefjes op de machines, waarop stond: ‘Verkocht’. Pieter Dirk Waltheer van VNU Exhibitions is alleen maar tevreden exposanten tegengekomen. Zij op hun beurt ontmoetten bezoekers met een hoge investeringsbereidheid. De beurs wist 54.407 bezoekers aan zich te binden, die gezamenlijk ruim 700 duizend standbezoeken hebben afgelegd. Het gaat steeds beter met de Nederlandse maakindustrie. Dat was de teneur op de Techni-Show. Dit viel letterlijk af te lezen uit het aantal met de hand geschreven briefjes op de machines, waarop stond: ‘Verkocht’. Pieter Dirk Waltheer van VNU Exhibitions is alleen maar tevreden exposanten tegengekomen. Zij op hun beurt ontmoetten bezoekers met een hoge investeringsbereidheid. De beurs wist 54.407 bezoekers aan zich te binden, die gezamenlijk ruim 700 duizend standbezoeken hebben afgelegd. 

Uit exit onderzoek onder het bezoek blijkt dat meer dan de helft (54%) zelf investeringsbeslissingen neemt. Nog eens een kwart (27%) heeft daarin een adviserende rol.  Tevredenheid van het bezoek over de beurs werd beloond met het cijfer 7.4. Techni-Show werd van 14 tot en met 18 maart jl. gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ondernemers hebben hun vertrouwen in de economie op de beurs uitgedrukt in de aankoop van nieuwe machines. “Op de beurs wisselden er veel van eigenaar. De sfeer was er een van optimisme”, zegt Waltheer. “Het is vaak gebeurd dat bezoekers aan het eind van de week terugkwamen om de koop definitief te maken.” Enthousiasme niet alleen onder exposanten. Negen van de tien bezoekers (86%) omschrijven het aanbod met termen als ‘goed’ en ‘uitstekend’. Een kwart van de bezoekers liep met concrete investeringsplannen rond. 43 procent bezocht de Techni-Show primair om nieuwe contacten op te doen. Belangrijkste beursmotief was het volgen van nieuwe technische ontwikkelingen. Driekwart plaatste dit bezoekmotief op de eerste plaats.

Interesses

De meeste aandacht is uitgegaan naar machines voor verspanende metaalbewerking (52%), gevolgd door machinegereedschappen (29%), werkplaatstechniek (26%) en machines voor niet verspanende bewerking (24%). Bezoekers hebben gevonden wat ze zochten. 92 procent zegt dat de beurs aan de verwachting heeft voldaan, dan wel heeft overtroffen. Voor het overgrote deel van het bezoek was het een hernieuwde kennismaking met exposanten van de Techni-Show. Acht van de tien zegt eerder de beurs bezocht te hebben. Voor een kleine elfduizend bezoekers was het een eerste kennismaking. Driekwart van de respondenten zegt van plan te zijn de volgende editie te bezoeken.

Geslaag evenement

Waltheer: “We kijken terug op een geslaagd evenement. Combinatie met de ESEF heeft duidelijk meerwaarde. We hebben de hele maakindustrie onder een dak. Dat spreekt bezoekers aan. In onze communicatie hebben we aangegeven uit te gaan van 50 duizend bezoekers. Uiteindelijk zijn we op het aantal van twee jaar geleden uitgekomen. Overtreft onze verwachting. Uitstekende basis voor de volgende editie. Temeer daar deelnemers al massaal hun locatievoorkeur voor de volgende kenbaar hebben gemaakt.”