Stormachtige jubileum editie Boot Holland | Expovisie

Stormachtige jubileum editie Boot Holland

De 30e jubileum editie van Boot Holland die van 7 tot en met 11 februari plaatsvond in WTC Expo Leeuwarden, is bezocht door 26.000 bezoekers. De daling van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar toen er zo’n 30.000 mensen kwamen kijken, wijdt de organisatie aan het stormachtige weer. Wel gaven veel internationale bezoekers acte de présence: ruim acht procent kwam uit het buitenland.

Funpaviljoen

De jubileum editie werd uiteraard gekenmerkt door primeurs in de watersportmarkt. Ook werd er ingespeeld op de jeugd met het Funpaviljoen waarin sporten als suppen, kiten, surfen en kajakken uit te proberen waren in het grote bassin. Ruim 400 basisschool leerlingen kwamen naar de beurs om kennis te maken met de watersport. Er was een programma samengesteld waarbij ze konden suppen, varen op een reddingsboot en middels een speurtocht langs de deelnemers gingen.

De motorboten steiger nam weer een prominente plaats op de beurs in en was er een ruim aanbod nieuwe en jong gebruikte boten.

Fossielvrij Varen plein

Er waren dit jaar twee nieuwe pleinen: het Hengelsport- en het Fossiel vrij varen plein. “Elektrisch en fossiel vrij varen is een trend die de komende jaren steeds verder doorontwikkeld. Met het opzetten van dit plein is de aftrap gegeven aan dit fenomeen op Boot Holland” aldus het beursmanagement. Ook het veiligheid- en hengelsport plein krijgen een vervolg in 2021.

De 31e editie van Boot Holland vindt plaats van 12 tot en met 16 februari 2021. Hiermee gaat de organisatie mee in de lijn van Boot Düsseldorf die ook een week opgeschoven is.