Spelregels voor catering of live cooking | Expovisie

Spelregels voor catering of live cooking

Catering op de stand? Live Cooking op de beurs? Volg deze spelregels voor standcatering en het wordt echt genieten voor jullie gasten.

  • Zorg voor voldoende stroompunten voor alle apparatuur
  • Zorg voor (24/7) nachtstroom voor koel/vriesapparatuur
  • Is er stromend water nodig? Zorg voor een wateraanvoer- én afvoerpunt.
  • Zorg voor voldoende servies of een vaatwasser.
  • Gebruik professionele apparatuur. Ook voor de koffie.
  • Kook elektrisch, keramisch of via inductie: op gas koken is in beurshallen niet toegestaan.
  • Kook onder een afzuigkap. Dat is bij live cooking een vereiste.
  • Plaats nooit een warmtebron (steamer, fornuis) in de buurt van koel/vries apparatuur.
  • Zorg voor voldoende ventilatie bij inbouwapparatuur.
  • Controleer vooraf de service van de leverancier/verhuurder van de apparatuur. Wat zijn de opties als er iets tijdens de beurs kapot gaat.
  • Leef HACCP regels na.
  • Let op bewaartemperaturen en temperatuurbereik van de koelinstallatie. Niet iedere koeling is geschikt voor vlees- en visproducten.
  • Zorg ook voor gekoelde opslag van de voorraden drank en etenswaren.
  • Controleer de temperatuur van de etenswaren. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert ook inspecties uit op beurzen.
  • Dek alles af in de koelkasten/vitrines. Dit voorkomt uitdroging.