Beurzen

Spelregels voor catering of live cooking

Catering op de stand? Live Cooking op de beurs? Volg deze spelregels voor standcatering en het wordt echt genieten voor jullie gasten.

  • Zorg voor voldoende stroompunten voor alle apparatuur
  • Zorg voor (24/7) nachtstroom voor koel/vriesapparatuur
  • Is er stromend water nodig? Zorg voor een wateraanvoer- én afvoerpunt.
  • Zorg voor voldoende servies of een vaatwasser.
  • Gebruik professionele apparatuur. Ook voor de koffie.
  • Kook elektrisch, keramisch of via inductie: op gas koken is in beurshallen niet toegestaan.
  • Kook onder een afzuigkap. Dat is bij live cooking een vereiste.
  • Plaats nooit een warmtebron (steamer, fornuis) in de buurt van koel/vries apparatuur.
  • Zorg voor voldoende ventilatie bij inbouwapparatuur.
  • Controleer vooraf de service van de leverancier/verhuurder van de apparatuur. Wat zijn de opties als er iets tijdens de beurs kapot gaat.
  • Leef HACCP regels na.
  • Let op bewaartemperaturen en temperatuurbereik van de koelinstallatie. Niet iedere koeling is geschikt voor vlees- en visproducten.
  • Zorg ook voor gekoelde opslag van de voorraden drank en etenswaren.
  • Controleer de temperatuur van de etenswaren. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voert ook inspecties uit op beurzen.
  • Dek alles af in de koelkasten/vitrines. Dit voorkomt uitdroging.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief