Solids in Rotterdam | Expovisie

Solids in Rotterdam

Op 16 en 17 november vond in de Ahoy te Rotterdam de eerste Nederlandse editie van easyFairs SOLIDS plaats. Deze van oorsprong Belgische vakbeurs bood aan meer dan 1623 bezoekers een overzichtelijk beeld, in meer dan 100 stands, van het aanbod en de nieuwste ontwikkelingen in de stortgoedsector.

easyFairs SOLIDS bracht op de beursvloer uitsluitend bedrijven samen die zich bezighouden met de verwerking, de afhandeling, het transport en de opslag van poeders, granulaten en andere vaste en droge bulkgoederen. De deelnemers stelden de nieuwste innovaties voor in sectoren als voeding, chemie, metaal, landbouw, farmaceutica, bouw, en tal van andere. Dat easyFairs┬« er in geslaagd is zijn naam als organisator van tijds- en  kosteffici├źnte beurzen alle eer aan te doen, bewijzen de reacties van de standhouders.

Kwaliteit boven kwantiteit

Jan Hannink van Stokvis&Smits B.V. zegt over de beurs : “De easyFairs SOLIDS beurs in Rotterdam was een mooie gelegenheid voor Stokvis&Smits om ons als krachtige speler op de filtratiemarkt meer in de stortgoedsector te profileren. Met name de lage instapdrempel van deze easyFairs beurs en de relatief lage kosten spraken ons aan. Er was publiek met gerichte belangstelling maar ook de onderlinge sfeer tussen de standhouders was goed. Wij hebben goede contacten opgedaan, zowel onder de bezoekers als onder de standhouders. Om deze reden hebben wij ons alvast weer verzekerd van een stand op de easyFairs SOLIDS beurs van 2007.”

Prijs/kwaliteitsverhouding

Ook bij Bag Treatment Holland (BTH) heeft men reeds een stand gereserveerd voor de volgende editie. Zo zegt Willem Lepelaars van BTH : “We willen er uiteraard zeker van zijn het kwalitatief goede publiek op de volgende editie niet mis te lopen. easyFairs SOLIDS is voor ons een specialistische beurs die een deel van onze totaalmarkt bestrijkt en door de relatief goedkope deelname een uitstekend middel om toch het juiste publiek aan te spreken.”

Paul van Kempen van Kiekens Herding B.V. legt uit waarom hij zijn mening over deelname aan beurzen heeft herzien : “Ik was de laatste jaren een beetje beursmoe geworden. Beurzen waren te duur en leverden veel te weinig op. Door het easyFairs concept ben ik volledig van mening veranderd. De standkosten zijn aanmerkelijk lager dan vergelijkbare beurzen en de respons is enorm. easyFairs SOLIDS 2005 heeft ons zeker 15 nieuwe projectaanvragen opgeleverd!”

Compacte en overzichtelijke opzet van de beurs

“De bezoekers waren voornamelijk positief over het feit dat dit nu een specialistische beurs voor de droge stortgoedsector was”, zegt Margo Bol bij easyFairs. “De standhouders waren enthousiast over de kwaliteit van de bezoekers. Voor de eerstvolgende SOLIDS-beurs in 2007 is er dan ook al veel belangstelling. De inschrijvingen zijn reeds begonnen !”