Slotbericht SIMA-Simagena 2015 | Expovisie

Slotbericht SIMA-Simagena 2015

Gedurende vijf beursdagen, van 22 tot en met 26 februari, registreerde de SIMA-Simagena in totaal 238.848 bezoeken door professionals, waarvan 23 procent internationaal uit 5 continenten. Het resultaat voor de tweejaarlijks vakbeurs voor landbouwmechanisatie is nagenoeg gelijk gebleven aan dat van 2013, een recordjaar wat betreft de bezoekersaantallen.

 De beursorganisatie en de 1.740 deelnemende exposanten onderstrepen de positiviteit onder de bezoekers en de terugkerende dynamiek op zakelijk gebied.

Deze beurseditie werd geopend door Stéphane Le Foll, de Franse Minister voor Akkerbouw, Voedingsmiddelen en Bosbouw. Ter gelegenheid van dit officiële bezoek zijn de afspraken voor de organisatie van de SIMA in Thailand (september 2015) en in Algerije (mei 2016) bevestigd.

Tijdens de SIMA-Simagena 2015 is extra veel aandacht uitgegaan naar innovatie, met 600 gepresenteerde noviteiten van exposanten en vele nieuwe technologieën, speerpunt van de precisielandbouw. Dankzij de nieuwe indeling in hal 7, presenteerde de Simagena een uniek overzicht van al het Franse en internationale rundvee, in de vorm van wedstrijden en veilingen.