Slotbericht SIAL 2014 | Expovisie

Slotbericht SIAL 2014

Na vijf beursdagen met vele evenementen en ontmoetingen, bereikte de SIAL 2014 een uur voor sluitingstijd haar doelstelling van 150.000 vakbezoekers. De grootste voedingsmiddelenbeurs ter wereld vond plaats van 19 – 23 oktober in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte, Het aantal exposanten lag tien procent hoger dan vorig jaar.

 In het kader van de 50ste verjaardag van de SIAL, hebben 6.500 exposanten dit jaar alles uit de kast gehaald om deze beurseditie tot een succes te maken. Beursstands van hoge kwaliteit, een uitgebreid aanbod van diensten en services, een uitstekend zakelijk klimaat en veel media aandacht droegen bij aan een geslaagde beurseditie. Onder de bezoekers was grote belangstelling voor de geselecteerde producten van de SIAL Innovation, met 1.757 deelnemende kandidaten en de uitreiking van 20 prijzen en evenveel medailles.

Naast een kwalitatief en relevant aanbod op de beurs, verwelkomde de SIAL bijna 150 officiële delegaties en prominente gasten. De Franse President François Hollande, Premier Manuel Valls en Stéphane le Foll, Minister van landbouw en woordvoerder van de Franse regering, waren op de SIAL 2014 aanwezig en toonden hun belangstelling aan alle marktspelers uit de Franse en internationale voedingsmiddelenindustrie.

Met meer dan 3.200 journalisten afkomstig uit 100 verschillende landen, uitzendingen van tientallen Franse en internationale radio en tv zenders en meer dan duizend pageviews, werd de SIAL tenslotte goed onder de aandacht van de media gebracht.

De eerstvolgende beurseditie van de SIAL is 16 – 20 oktober 2016 in Paris Nord Villepinte.