Slotbericht Pumps & Valves 2015 | Expovisie

Slotbericht Pumps & Valves 2015

Op 30 september en 1 oktober was Ahoy het ontmoetingspunt voor professionals die gericht op zoek zijn pompen, kleppen en afsluiters. De exposanten verwelkomden in twee dagen ruim 3.000 bezoekers. Dat was 23 procent meer dan de vorige editie in 2013.

 Naast bezoekers uit de procesindustrie kwamen er ook bezoekers uit het watersegment en de maritiem & offshore naar de beurs.

Het aantal exposanten lag 38 procent hoger dan de vorige editie. Deelnemers geven aan met hun deelname klantenrelaties te willen onderhouden en prospects te ontmoeten. Bezoekers bevestigen dit door te zeggen te willen netwerken met de voor hun bekende alsook nieuwe bedrijven. Daarnaast komen ze om trends en ontwikkelingen uit de markt en innovaties te zien.

 

Innovations on Tour

Nieuw deze editie was de Innovations on Tour, waarbij bezoekers onder deskundige begeleiding van hoofd mediapartner Fluids Processing hun ronde maakten langs verrassende innovaties. Deelnemende exposanten kregen 10 minuten een podium om op hun eigen stand om een pitch te houden over hun producten om zo een laagdrempelige opening te creëren voor nieuwe gesprekken. Gedurende de beursdag haakten steeds meer bezoekers aan bij deze succesvolle tour.

 

De vijf hallen in Ahoy waren niet alleen ingericht voor Pumps & Valves. Voor de derde keer op rij is de combinatie gezocht met Solids, het event op het gebied van droge en vaste stoffen. Voor zowel deelnemers, die met hun producten raakvlak hebben voor beide beurzen, als voor bezoekers die vloeibare en vaste stoffen verwerken, is deze combinatie ideaal om in één dag een update te krijgen van de trends en innovaties.

 

Volgende editie

91 procent van de bezoekers aan Pumps & Valves heeft al aangegeven voornemens te zijn om de volgende editie wederom te gaan bezoeken. Ook de deelnemers geven al in een vroeg stadium hun commitment voor deelname aan Pumps & Valves in 2017. De vierde editie van Pumps & Valves vindt plaats op 4 en 5 oktober 2017 in Ahoy Rotterdam. Pumps & Valves Antwerpen vindt plaats op 20 en 21 april 2016, Antwerp Expo.