Slotbericht Orgatec 2014 | Expovisie

Slotbericht Orgatec 2014

Meer dan 50.000 bezoekers uit meer dan 120 landen bezochten Orgatec, de internationale vakbeurs voor kantoorartikelen en kantoorinrichting, die plaatsvond van 21 tot en met 25 oktober 2014 in Koelnmesse. De lichte stijging van het aantal beursbezoekers ten opzichte van de vorige editie in 2012, was vooral te danken aan een groei van 7 procent van het aantal internationale vakbezoekers. Deze editie kwam 52 procent van de bezoekers van buiten Duitsland, tegen 48 procent twee jaar geleden.

 Vooral uit het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Noord- en Zuid-Afrika en China kwamen beduidend meer bezoekers, maar ook uit Europese landen als Turkije, Italië en Spanje.

Ook het aandeel exposanten van buiten Duitsland lag hoog. Van de 624 aanbieders uit 41 landen, kwam 66 procent uit het buitenland.

Uit bezoekersonderzoek kwam naar voren dat 84 procent van de ondervraagden (zeer) tevreden was met het bereiken van het bezoeksdoel. 86 procent van het exposantenaanbod werd door hen als (zeer) goed gewaardeerd en 94 van de geïnterviewden zal Orgatec aan zakenrelaties aanbevelen.

Voor het eerst werd tijdens de beurs het Workplace-Kongress voor facility managers gehouden. Zo’n 140 deelnemers lieten zich informeren over inrichtingsconcepten, efficiënt oppervlaktegebruik, licht, akoestiek en klimaatregeling.

De volgende editie van Orgatec vindt plaats 25 – 29 oktober 2016 in Koelnmesse.