Slotbericht Nederland innoveert 2015 | Expovisie

Slotbericht Nederland innoveert 2015

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart vond op RDM Rotterdam de tweede editie van Nederland innoveert (NLi) plaats. Een primeur voor de stad Rotterdam waar voor de eerste keer het spraakmakende tweedaagse techniekfestival plaatsvond. Ruim 2.500 jongeren, techniekstudenten en -docenten, young professionals en andere techniekliefhebbers togen naar het festivalterrein en lieten zich inspireren met de mooiste innovaties en droomprojecten van eigen bodem.

 De locatie, de Onderzeebootloods, werd op donderdag 12 maart geopend. Nederland innoveert was het eerste evenement dat plaatsvond in de grote loods. Communicatiebureau Winkelman Van Hessen organiseerde het festival en zal dat de komende twee jaar ook doen op RDM Rotterdam.

De sprekers, onder wie Doekle Terpstra (Techniekpact), trendwatcher Lieke Lamb en light designer Rogier van der Heide werden hartelijk ontvangen door de bezoekers van Nederland innoveert. Op de beurs werd ook de winnaar van de ruimtereis bekend gemaakt. De winnaar, Robert Ruigrok van der Werve, zal eind 2017 met XCOR Space Expeditions de ruimte in gaan en mag zich astronaut noemen.

De nieuwe locatie van het festival, de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam, gecombineerd met de technische ondersteuning van Peitsman Licht en Geluid maakte van het evenement een ware beleving. De stands werden gebouwd door Letter Z Design en de catering verzorgd door Van der Linde Catering + Evenementen. De bezoekers konden zich registreren via Aanmelder.nl en dat was weer een groot succes. De decoraties waren van Van der Maarel Sfeermeesters en pasten heel goed bij het ruwe karakter van de loods. De videoproducties zijn mogelijk gemaakt door D2BV. Zij maakten ook al de teaser die het festival aankondigde.

Tijdens het enerverende programma konden bezoekers zich met ruim 25 bijzondere sprekers, 40 mooie paviljoens en meerdere workshops en parallelsessies onderdompelen in de wereld van techniek: van industrieel ontwerpen tot ict, van milieuwetenschappen tot werktuigbouwkunde, industriële automatisering, elektrotechniek en nanotechnologie. Op het festival werd een aantal innovaties getoond op het gebied van drones, 3D printen, elektrische en zelfrijdende auto’s, duurzame energie en innovaties voor de haven. Er waren varende drones te zien, een robot die de haven in de toekomst zal beveiligen en een fiets die 135 kilometer per uur kan rijden.