Slotbericht Maintenance Next 2015 | Expovisie

Slotbericht Maintenance Next 2015

Van 21 en 23 april brachten 10.836 onderhoudsprofessionals een bezoek aan Maintenance NEXT 2015 in Ahoy Rotterdam. De technologie- en onderhoudsexpo bood volop inspiratie om assets optimaal te managen. Niet alleen kon men zich oriënteren op producten en diensten van de 361 exposanten, ook werd tijdens masterclasses en keynote sessies uit de doeken gedaan op welke manier men ‘Masters van Assets’ kon worden en blijven.

 Erik Takes, Exhibition Manager Ahoy Rotterdam: “Ik ben erg trots op de wijze waarop de onderhoudssector zich hier gepresenteerd heeft. Er was volop bedrijvigheid de afgelopen drie dagen en er hing een positieve sfeer. De expo had een dynamisch en interactief karakter waardoor veel mogelijkheden ontstonden om het zakelijke netwerk te onderhouden en uit te breiden.” Ellen den Broeder van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud: “In de onderhoudssector gaat jaarlijks zo’n 30-35 miljard euro om en er zijn zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals in werkzaam. Maintenance NEXT is dé beurs voor de hele sector. Het is een fantastisch medium om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en een netwerk op te bouwen. Het is belangrijk om te laten zien waar je mee bezig bent en waar je samen mee kunt innoveren.”

Tevreden exposanten 

Exposanten lieten weten tevreden te zijn over de kwaliteit van de bezoekers waar zij gericht zaken mee hebben gedaan. Yordy Bakker, Marketing & Sales van ELA Container Nederland B.V.: “Wij hebben bestaande klanten vanuit de offshore tak hier kennis kunnen laten maken met de onshore oplossingen van ons bedrijf en vice versa. Zo hebben we een aantal mooie aanvragen gekregen.” Marc Schook, Regio Manager van Biesheuvel Groep B.V.: “Maintenance NEXT 2015 was als podium voor Solution Leadership voor Multi-Specialist Biesheuvel Groep B.V. een groot succes.” Nancy van Dorth, marketingverantwoordelijke bij de Hoffmann Group: “Het was een zeer waardevolle eerste kennismaking met Maintenance NEXT. We hebben contacten kunnen leggen met personen die we anders niet ontmoet zouden hebben.”

 

Oplossingen voor uitdagingen

Engineer Marco de Vries van Arblemarle, topscorer bij de online game Focus on the NEXT, gaf aan op Maintenance NEXT vooral rond te kijken om een algemeen beeld van de marktontwikkelingen te krijgen: “Als er in het werkveld een situatie ontstaat waarbij je op zoekt bent naar een slimme oplossing, bedenk je vaak ‘oh ja, dat heb ik toen op Maintenance NEXT gezien’.” De organisatie van Maintenance NEXT heeft daarnaast onderhoudsprofessionals gestimuleerd om hun specifieke uitdagingen anoniem door te geven. Exposanten konden hun oplossingen hiervoor aandragen en op de beursvloer verder van gedachte wisselen. Ook na de beurs blijft deze mogelijkheid bestaan.  

 

Verrijking, beleving, verdieping

Om uitwisseling van kennis en kunde onder onderhoudsprofessionals te versterken, organiseerde Ahoy Rotterdam een kennisinhoudelijk programma. Drie dagthema’s stonden centraal: Who’s NEXT, What’s NEXT en Value NEXT. De thema’s kwamen uitvoerig aan bod in keynotes, masterclasses en casepresentaties. Stakeholders uit de industrie, vak- en brancheverenigingen en specialisten uit het bedrijfsleven gingen dieper in op de actualiteit van asset ownership en dienstverlening. Op het Maintenance Tomorrow Paviljoen werden innovaties van de exposanten centraal gepresenteerd en op drie MegaTech Plaza’s was inspirerende technologie te bewonderen zoals een industriële drone, een 3D trainingsmodel en een op afstand bestuurbaar windturbineonderhoudssysteem.

 

Vele masters van assets

‘Mastering Assets’ is waar het om draaide tijdens Maintenance NEXT 2015: maximaal inzicht in en controle van de installaties op alle niveaus. Bij de entree van de expo was een wand waar onderhoudsprofessionals foto’s konden ophangen van zichzelf als ‘master’ met de oranje campagnepijl. Het grote aantal foto’s en tweets met #Masterfie bewijst dat er vele masters in maintenance zijn!

 

De volgende editie van Maintenance NEXT vindt plaats van 11 t/m 13 april 2017 in Ahoy Rotterdam.