Slotbericht Energie 2014 | Expovisie

Slotbericht Energie 2014

Energie, het Solar Event en het PassiefBouwen Event, die plaatsvonden van 7 tot en met 9 oktober, kregen 10.777 bezoekers binnen de poorten van Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Op de beurs zijn zo’n 80.000 gesprekken gevoerd. Hier zijn een paar dagen na beurs  27.000 vervolgafspraken uit voortgekomen. Zowel bezoekers als exposanten gaven de beurzen een 7 als waarderingscijfer.

 Uit bezoekersonderzoek van organisator Jaarbeurs blijkt dat acht van de tien bezoekers een beslissende danwel adviserende rol heeft als het gaat om investeringsaankopen. Bezoekers waren op zoek naar de nieuwste producten en naar kennis. Driekwart van de bezoekers kwam zich oriënteren op duurzame energieoplossingen, waarbij zonne-energie de meeste aandacht kreeg. Daarnaast was veel interesse in verbruiksbesparende maatregelen in de bouw en industrie en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Zij gaven aan dat zij de volgende editie graag meer aandacht willen voor het onderwerp opslag van duurzame energie. Het grootste deel van de bezoekers is werkzaam bij een installatiebedrijf, adviesbureau of industrie.

De volgende editie van Energie staat gepland van 6 tot en met 8 oktober 2015 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. 61 procent van de bezoekers die Energie 2014 heeft bezocht geeft nu al aan dat de beurs in 2015 gaan bezoeken.