Slotbericht Bike MOTION Benelux 2014 | Expovisie

Slotbericht Bike MOTION Benelux 2014

Bike MOTION Benelux trok van 17 tot en met 20 oktober 28.085 bezoekers naar Jaarbeurs in Utrecht. De voor het eerst gehouden Ladies Night op vrijdagavond kon rekenenen op de interesse van ruim 600 vrouwen.

 69 procent van de bezoekers komen op de eerste plaats naar Bike MOTION om nieuwe producten en ontwikkelingen te bekijken. Op het testparcours konden de nieuwste mountainbikes ook echt worden getest. Veel bezoekers hebben een rondje op het uitdagende parcours gereden, waar op zondag ook profs in actie kwamen tijdens de finale van City Mountainbike. Bijna de helft van de bezoekers heeft juist door het beursbezoek nieuwe aankoopplannen gekregen. 87 procent van het bezoek bestempelt het gepresenteerde aanbod als ”goed tot zeer goed”. Overall krijgt Bike MOTION een 7,8 als waarderingscijfer. Gemiddeld bleven de fietsliefhebbers viereneenhalf uur opde beurs.

De beursbezoekers keken vooral naar racefietsen, componenten, kleding, accessoires en mountainbikes. De meest bezochte activiteiten waren de Framebouwers, de activiteiten op het hoofdpodium bikefitting, Men at Work en het FIETS Theater. Hoogst gewaardeerd waren de Trialshow Kenny Belaey (8,5) en het Testen van de nieuwe XTR: (8,0).

De vrijdag was met 11.475 bezoekers de absolute topdag. Vanaf de opening om 10.00 uur, twee uur eerder dan vorig jaar, was het gelijk druk op de beurs. De vrijdag werd afgesloten met de eerste Ladies Night.

Nieuw dit jaar op Bike MOTION was de noviteitenroute, waarin nieuwe producten van exposanten extra in de aandacht werden gezet. De awards in deze noviteitenroute waren dit jaar voor het eerst publieksprijzen. De bezoekers konden in de week na de beurs via de website van Bike MOTION hun stem uitbrengen op hun favoriete noviteiten in zes categorieën. De winnaars van deze Bike MOTION Publieksawards worden in november bekend gemaakt.