Slotbericht Beautyspot.nl live edition 2015 | Expovisie

Slotbericht Beautyspot.nl live edition 2015

Zowel de frisse uitstraling als de inhoudelijke workshops krijgen van de bezoekers van Beautyspot.nl live edition een hoge waardering. Dit blijkt uit onderzoek van de organisatie. Het event voor de beautyprofessional vond voor de eerste keer plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

 Het merendeel (86 procent) van de bijna 6.000 bezoekers van het event bracht een bezoek aan zowel Beauty2Inspire als Beauty2Shop. Bij een bezoek aan Beauty2Shop heeft 90 procent ook daadwerkelijk één of meerdere producten gekocht. Kijkend naar beide onderdelen van het event heeft 90 procent  van de bezoekers bij meerdere leveranciers ook bestellingen geplaatst.

 

Chique en fris

De frisse uitstraling, chique aankleding en overzichtelijke indeling van het event werden door bezoekers veel genoemd als pluspunten van het event. De top-3 meest bezochte inhoudelijke sessies zijn: ‘Acne… the never ending story?’ door acnetherapeut Marianne van den Broek; ‘Actuele ontwikkelingen op het gebied van cosmetica-ingrediënten’ gegeven door Ronald van Welie, Directeur Nederlandse Cosmetica Vereniging en ‘Zo maak je de make-up looks van 2016’ door beauty expert Tom Sebastiaan. Veel bezoekers vonden de scooterservice een ludieke en handige manier om naar het event vervoerd te worden. Het ritje werd dan ook erg gewaardeerd. Ook de VR-bril, waarbij bezoekers zich even waanden op een zonnig, tropisch eiland, is veel gebruikt.

Redenen voor de beautyprofessional om een bezoek te brengen aan het event is in eerste instantie op de hoogte blijven van brancheontwikkelingen (63%). Orders plaatsen staat op de tweede plaats (60 procent) en inspiratie opdoen staat op nummer drie (52 procent). De interesse gaat met name uit naar huidverzorging, ontharen en salonbenodigdheden. Handverzorging en nagelstyling staat op de tweede plaats.

 

Uitreiking Beautysalon Top 100

Voor de eerste keer is tijdens Beautyspot.nl live edition de Beautysalon Top 100 bekend gemaakt. Dit is de landelijke populariteitsprijs voor schoonheidssalons. In totaal hebben 350 beautysalons zich opgegeven. Het gaat om schoonheidssalons met verschillende vakspecialismen als schoonheidsverzorging, huidverbetering, nagelstyling, ontharen en wellness. De winnaar van de Beautysalon Top 100 zonder personeel is Elysah Schrader van Praktijk voor huidverbetering Beautely in Zwolle. De nummer 1 op de lijst van de Beautysalon met personeel is salon Esthétique Passie voor Beauty in Bergeijk.

 

Belangrijk platform

En, beurzen zijn nog steeds een belangrijk oriëntatie- en inkoopplatform voor de professionele beautybranche; 70 procent van de bezoeker zegt nu al van plan te zijn om de volgende editie te bezoeken. Op 9, 10 en 11 april 2016 vindt de Beautyspot.nl trade edition plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.