Slotbericht Art Rotterdam 2015 | Expovisie

Slotbericht Art Rotterdam 2015

De kunstbeurs Art Rotterdam, die plaatsvond van 5 tot en met 8 februari, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar beduidend meer bezoekers getrokken. 25.000 kunstliefhebbers en –professionals bezochten de beurs waar 132 internationale galeries en kunstenaarsinitiatieven zich presenteerden. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van 2014, toen de beurs voor het eerst plaatsvond in de Van Nelle Fabriek. Het bezoekersaantal was in dat jaar al met 35 procent gestegen ten opzichte 2013.

 De derde editie van Prospects & Concepts, een  tentoonstelling waar het Mondriaan Fonds 13 kunstenaars toonde die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière, vond plaats in de nieuwe Distributiehal van de Van Nelle Fabriek.

De Van Nelle Fabriek verzorgde zelf de catering voor alle bezoekers, crews en galeriehouders en bood een gevarieerd aanbod. Het sushirestaurant was een succes en de grote bars terrassen op de diverse locaties konden de toestroom goed aan. Daarnaast was twee-Michelinsterrenrestaurant FRED aanwezig met een pop-up restaurant, die nagenoeg alle dagen vol was voor lunch en diner.

 

Art Rotterdam, Art Rotterdam Projections en Intersections vinden in 2016 wederom begin februari plaats in de Van Nelle Fabriek.