Skills Masters | Expovisie

Skills Masters

Het beroepen- en opleidingenevenement Skills Masters 2006 is druk bezocht. In totaal kwamen 17.835 mensen op het evenement af waar zij alle facetten van beroep, opleiding en arbeidsmarkt konden beleven. “Skills Masters is de beste beroepencatalogus die er is”, aldus staatssecretaris Mark Rutte die samen met Michaëlla Krajicek het evenement opende.Het beroepen- en opleidingenevenement Skills Masters 2006 is druk bezocht. In totaal kwamen 17.835 mensen op het evenement af waar zij alle facetten van beroep, opleiding en arbeidsmarkt konden beleven. “Skills Masters is de beste beroepencatalogus die er is”, aldus staatssecretaris Mark Rutte die samen met Michaëlla Krajicek het evenement opende.

Ook het onderdeel Arbeidsmarkt, dat uitgebreider en breder van opzet was, werd goed ontvangen door bezoekers en exposanten. Eén van de hoogtepunten waren de nationale vakwedstrijden die plaatsvonden tijdens het evenement. Skills Masters 2007 vindt plaats van 15 t/m 17 maart 2007 in Ahoy’ Rotterdam.

 

Politiek, onderwijs, werkgevers en exposanten waren allen van mening dat het evenement nog beter inspeelde op de behoeftes van de doelgroep, mensen met een vmbo- en mbo achtergrond. Door beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt driedimensionaal te presenteren, biedt Skills Masters de bezoekers een totaal beleving. 

Hoogtepunten

Verdere hoogtepunten waren o.a., de Coolpolitics debatten, de FunX workshop, goed bezochte CWI workshops, optredens van bekende artiesten zoals Lange Frans & Baas B én de uitreiking van de medailles aan de winnaars van de nationale beroepenwedstrijden.

EuroSkills

Tijdens het evenement is de aftrap gegeven voor de Europese variant op Skills Masters, EuroSkills. Dit evenement zal plaatsvinden in september 2008 in Ahoy’ Rotterdam. EuroSkills is een pan-Europese samenwerking dat wordt ondersteund door o.a. de Europese Unie, diverse ministeries en de gemeente Rotterdam. Dit betekent dat er naar verwachting duizenden bezoekers uit heel Europa op het evenement af zullen komen. Rotterdam is in 2008 ‘city of skills’.

Bundeling van krachten

Skills Masters en het onderdeel Arbeidsmarkt bieden mede dankzij de expertise van diverse partners een sterk programma. Partijen zoals het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen), Monsterboard, JOB, LAKS, Kennisnet, FunX, Pauze Media en Scholieren.tv zijn nauw betrokken bij het evenement. Skills Masters, inclusief het onderdeel Arbeidsmarkt, is bovendien een breed gedragen evenement en weet zich gesteund door het Ministerie van OCW, provincie Zuid-Holland, de Kamer van Koophandel Rotterdam en de gemeente Rotterdam (JOS, KMR en OBR).

Nieuw op Skills Masters was het Ondernemersplein waar o.a. de Kamer van Koophandel Rotterdam aan deelnam. Bovendien waren zij initiatiefnemer voor een rondleiding voor ondernemers over Skills Masters om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.

Skills Masters wordt georganiseerd door Ahoy’ ECEM en Skills Netherlands. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.skillsmasters.nl.