SIMA 2019 trekt zo'n 230.000 bezoekers | Expovisie

SIMA 2019 trekt zo’n 230.000 bezoekers

De SIMA, internationale vakbeurs voor landbouwmechanisatie en veeteelt die van 24 tot en met 28 februari in Paris Nord Villepinte plaatsvond, heeft ongeveer 230.000 bezoekers getrokken. Dit aantal is vergelijkbaar met dat van de vorige editie in 2017. De Franse Minister van Landbouw Didier Guillaume verrichtte de officiële opening van de beurs en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn steun aan de sector en het belang van nieuwe oplossingen gericht op de ontwikkeling van de agro-ecologie te onderstrepen.

Stijging internationale exposanten

Het aantal internationale exposanten was gestegen met 12,5 procent en 42 vertegenwoordigde landen. Van de bezoekers was 25 procent afkomstig uit het buitenland en er waren 400 internationale delegaties aanwezig. De internationale inbreng werd onderstreept door het bezoek van Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris onder de minister van Europa en Buitenlandse Zaken.

Evenementenprogramma

Op de beurs werden rondetafelsessies gehouden rondom de uitdagingen van de agrarische sector, er was een SIMA Dealers Day om dealers uit de hele wereld bij elkaar te brengen, vacatures werden onder de aandacht gebracht tijdens het Job Dating, en er was een Hackathon waarin programmeurs gedurende 48 uur ideeën ontwikkelden over het gebruik van lucht- en ruimtebeelden in de sector.

De volgende SIMA zal plaatsvinden in februari 2021.