Salon Internationale de la Lingerie | Expovisie

Salon Internationale de la Lingerie

Professionals uit de lingeriebranche kwamen vanuit de hele wereld van 24 t/m 27 januari jl. in Parijs bijeen voor de jaarlijkse editie van de lingeriebeurs Salon International de la Lingerie. SIL 2008 sloot haar deuren met een positieve balans.

Professionals uit de lingeriebranche kwamen vanuit de hele wereld van 24 t/m 27 januari jl. in Parijs bijeen voor de jaarlijkse editie van de lingeriebeurs Salon International de la Lingerie. SIL 2008 sloot haar deuren met een positieve balans.

De beurscijfers……

27.147 inkopers, detaillisten, creatief directeuren, stylisten,…bezochten de beurs SIL 2008 in het beurscomplex Paris-Expo Porte de Versailles in Parijs. 17.159 onder hen zijn internationale bezoekers.

Met 63 % van het aantal bezoekers afkomstig uit het buitenland wordt de beurs steeds internationaler. Het aantal detaillisten dat de beurs bezoekt blijft ondanks de ontwikkelingen in de verkoopketen gelijk op 31 % waarbij het aantal niet-Franse detaillisten wel toeneemt.

SIL 2008 wordt gekenmerkt door een toename van de kwaliteit van de bezoekers. Met name het aantal bezoekers van warenhuizen en GWB nam gestaag toe (16,5 % van het aantal bezoekers). Tevens gaven deze bezoekers aan de eerste editie van Mode City te gaan bezoeken op 6, 7 en 8 september a.s. in Parijs.  

Bij de ontwikkelingen van aantal internationale bezoekers valt de stijging op van het aantal bezoekers uit Rusland en Oost-Europa met 13 %. Het aantal bezoekers uit het Midden-Oosten steeg eveneens met 6,5 %. Ondanks de zwakke dollar bleef het aantal bezoekers uit de VS stabiel.

In de internationale bezoekers top-10 blijft Italië no. 1 met 10,2 % van het aantal bezoekers. Duitsland stijgt van de derde naar de tweede plaats en op de derde plaats staat België (4,7 %) gevolgd door Engeland (4,3 %), Spanje (4,1 %) en vervolgens Japan, Zwitserland, de VS, Nederland en Zuid-Korea.

Conferenties voor succes…….

Met 3 duidelijke thema’s, 20 conferenties, 58 sprekers van hoog niveau en een brede achtergrond en 1200 deelnemers waren de conferenties deze beurseditie goed bezocht. Thema’s die werden behandeld zijn: ontdekkingen en ontwikkelingen op de Russische en Chinese markt, duurzame ontwikkeling van de bedrijfstrategie bij marktbenadering….en een dag over franchising.

De lokatie ingericht als literair cafe evenals de aanwezigheid van Rebecca Apsan die over haar boek La Petite Coquette sprak gaven het geheel een dynamisch karakter.

Uittreksels van de lezingen zijn beschikbaar in het Frans en het Engels op de site van de beurs: www.lingerie-paris.com

Ultra Lingerie, het ultra evenement !

De Ultra Lingerie Show werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden op donderdag 24 januari met als thema Ultra Modernity.

De show geeft de mooie balans weer tussen traditionele kennis en avant-gardistische creaties een daarmee de samenwerking tussen ontwerpers en stoffenfabrikanten die beiden hun talent en inspiratie de vrije loop mogen laten voor de lingerie van morgen.

De jury bestaande uit professionals uit de branche heeft de volgende prijzen uitgereikt:

Ultra Modernity Trophy aan Carol Malony met Sophie Hallette

Ultra Materials Trophy aan Paladini met ESF, Codentel, Piave Maitex, Satab

De Jury’s Favorite prijs ging naar Wacoal van Emmanuelle Defaix met Bishoff

 

Voor de eerste keer konden de genodigden stemmen op hun publiekslieveling. De publieksprijs is met 68,3 % van de stemmen gegaan naar het Nederlandse Dezzi’s Lounge met E. Boselli & C.

Belangrijke data voor in uw agenda:

Hong Kong Mode Lingerie: 8 en 9 april 2008

Interfilière Evolution Days: eind juni 2008

 

Nieuwe lokatie: Parijs

Mode City en Interfilière (voorheen Lyon Mode City)

6-7-8 september 2008

Paris-Expo – Porte de Versailles –Parijs

 

Shanghai Mode Lingerie : 17 en 18 oktober 2008

 

Interfilière Evolution Days : november 2008

 

Data 2009

Interfilière:

zondag 18 t/m dinsdag 20 januari 2009

Salon de la Lingerie :

zondag 18 t/m woensdag 21 januari 2009

Paris-Expo – Porte de Versailles –Parijs